Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het belangrijkste kenmerk van Madeira is het bijzondere productieproces, de methodes estufagem of canteiro, waaraan de Madeira zijn unieke aroma- en smaakkenmerken ontleent. Dit ‘verwarmings’ proces vindt plaats nadat de wijn, afhankelijk van het smaaktype, gedurende of aan het eind van de vergisting, is versterkt met wijnalcohol (96% vol.). Bij de canteiro methode verloopt het verwarmingsproces op houten vaten, welke geplaatst zijn in het warmste deel van de kelder. De hiervan afkomstige Madeira’s ondergaan een oxidatieve rijping van minimaal 3 jaar. De typerende smaak is rijk en intens van karakter Gebotteld in 1997. Deze zeer complexe madeira heeft maar liefst 21 jaar op getoast Amerikaans eikenhout doorgebracht volgens de traditionele canteiro methode. Bij dit proces rijpt de jonge madeira in het bovenste en tevens warmste deel van de kelder. Na een bepaalde rijpingsperiode koelt de madeira geleidelijk af door de vaten periodiek een etage lager te plaatsen. Heldere topaasgele kleur met goudgroene reflectie. Rijk geschakeerd aroma met gedroogd fruit, karamel, houtaroma's en specerijen. Halfdroog (restsuiker 90 gr/l)met een ranke, zuivere zuurgraad. Lange, complexe finale met nuances van specerijen,

Madeira Blandy's 10 years old Sercial 0.5 lt

€ 34,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Portugal, Madeira

Madeira Blandy's 10 years old Sercial 0.5 lt als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Madeira Cossart 2008 Verdelho Colheita 0,5 ltr

Portugal, Madeira verdelho
€ 63,50

Barbeito Sercial Old Reserve 10 yrs old

Portugal, Madeira sercial
€ 46,75

Madeira Cossart Gordon 5 yrs old Sercial

Portugal, Madeira sercial
€ 24,50

Cossart Gordon Good Company Medium Rich Madeira

Portugal, Madeira
€ 18,95 € 17,95

Madeira Barbeito Malvasia 5 years 0.5 ltr

Portugal, Madeira malvasia
€ 15,75
Sluiten menu