Wij gebruiken cookies. Akkoord

Sherry Juan Pinero Palo Cortado

€ 19,95
Klik en bestel

Bodegas Juan Piñero was tot 2013 een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan Argueso en La Gitana. Sinds dien zijn ze zelf gaan bottelen. Juan Piñero heeft de bodega in 1992 overgenomen een daarna ook voorraden gekocht alsmede het oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry. De bodega ligt in het midden het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir. Om zoveel mogelijk smaak te behouden worden de wijnen maar zeer zicht gefilterd.

100% Palomino. Palo Cortado is een eerder complexe oenologische zeldzaamheid. Hij komt voort uit wijnen die oorspronkelijk bestemd waren voor fino's of manzanilla's, maar waarvan de florwerking niet naar wens verliep. Op een gegeven moment beslist de capataz ( de wijnmeester in een sherry-bodega ) om de wijn te versterken en verder oxidatief te laten verouderen. Een Palo Cortado combineert dan ook de fijnheid van een amontillado met de aromatische kracht van een oloroso.Palo Cortado zijn wijnen die gekozen worden uit de beste en meest delicate most, in eerste instantie gefortificeerd tot 15% alc en daarna worden deze speciaal geselecteerde vaten gemarkeerd met een "palo". Dit is een slash teken die op het vat geschreven wordt.

Zodra de sobretabla fase voltooid is, en de wijnmaker bemerkt dat de vaten wijn de zeer specifieke kenmerken bevat waarin de flor gehandhaafd gebleven is; zal het vat gemerkt worden als een potentiele Palo Cortado. Het markeren wordt gedaan door een horizontale streep over de oorspronkelijke "Palo" oftewel slash teken te maken. De wijn wordt daarna wederom gefortificeerd tot boven de 17%, waardoor het rijpings proces verder gaat als oxidatief. De aroma's bevatten citrustonen die doen denken aan bittere sinaasappel en lactische tonen die de suggestie geven van een boterige volle smaak. Het is een volle ronde fluweelzachte wijn, die een zeer delicate aromatische lange aanhoudende afdronk heeft.

Specificaties

Land Spanje
Regio Jerez

Sherry Juan Pinero Palo Cortado als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu