Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Inama-familie bezit sinds enkele decennia een belangrijk deel van Soave’s beste heuvel: de Foscarino, een gedoofde vulkaan. Stefano Inama heeft dit wijnhuis succesvol uitgebouwd tot een dynamisch en veelbelovend bedrijf na afronding van zijn studie oenologie te Davis (Californië). Door verfijnde vinificatietechnieken, werden de rendementen drastisch teruggebracht tot ver onder het wettelijke maximum. Zijn eerste productie “Bradisismo” van ’97 werd door Parker beoordeeld met 90 punten! Met de komst van de derde generatie in het familiebedrijf heeft men hun bedrijfsfilosofie nog beter gedefinieerd: Inama wil alleen maar wijnen produceren die het terroir vertegenwoordigen en die los staan van tijdelijke trends en stijlen. Inama’s wijnen zijn biologisch maar dit wordt niet op het etiket vermeld. Inama staat voor wijnen die emoties oproepen en die willen ze maken door middel van eigen kennis en ervaring zonder hulp in te schakelen van experts of wijngoeroes. De familie gelooft dat goed vakmanschap de basis legt voor topwijnen waarbij minimalisme bij het wijnmaken een hoofdrol speelt.

Deze ‘single vieyard’ Soave is bereid uit 100% Garganega-druiven. ( De meeste Soave’s worden gemaakt van Garganega en een deel Trebbiano druiven. Inama doet dit niet waardoor zijn Soave veel geconcentreerder en rijker van smaak is). De fermentatie vindt plaats in gebruikte barriques. Voorafgaand wordt batonnage elke 6 weken gedurende ongeveer 6 maanden toegepast. Vervolgens rijpt de wijn 6 maanden roestvrijstalen vaten. Foscarino wordt gemaakt van 100% garganega druiven.

Wat direct opvalt* is het houtgebruik in deze wijn; de vaten zijn eerder gebruikt, maar laten duidelijk hun sporen na. Eerder vanille/zuiveltonen dan roostertonen. Vanillecrème, appels, witte perziken, maar ook opvallend floraal en natuurlijk de reflectie van de bodem. Gulle aanzet in de mond en ook nu is het effect van het eikenhout waarneembaar. Enorme smaakkracht en -concentratie. Rul, volop reliëf. Door de forse zuurgraad wordt de elegantie knap behouden, terwijl het de generositeit op geen enkele wijze in de weg staat. De smaakvoortzetting na doorslikken (of uitspugen zoals uw proevend scribent deed) is schier eindeloos. Verfijnde bitters (de roze pompelmoes) in de finale.

Het is zonder meer een rijke eetwijn met groot culinair potentieel: kreeft van de grill, platte oesters, blank vlees (kalf, gevogelte). Vitello tonato, rijke vissoepen en risotto's. Ambachtelijke kazen (harde en zachte korsten).

Inama Soave Classico Foscarino MAGNUM

€ 45,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Rijp, Zuiver
Aroma's Vanille, Geel fruit, Peer
Regio Italie, Veneto
Druif garganega
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

Inama Soave Classico Foscarino MAGNUM als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu