Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De geschiedenis van het bedrijf Piazzo begon in de jaren zestig met het jonge echtpaar Armando Piazzo en Gemma Veglia, in San Rocco Seno d'Elvio, een kleine deelgemeente van Alba. Beiden afkomstig uit families van wijnmakers, besluiten om de familietradities voort te zetten door te investeren in de Langhe, een gebied wat destijds nog niet bekend was om diens uitmuntende keuken en wijnen. Het bleek een schot in de roos te zijn met als resultaat een prachtige, florerende wijnmakerij waaruit spannende, kwalit atief hoogstaande wijnen voortvloeiden. Tegenwoordig, ruim een halve eeuw verder zwaaien dochter Marina en haar man Franco de scepter over het inmiddels 70 hectare aan wijngaarden tellende domein. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangeplant met Piemontes belangrijkste, traditionele druivenrassen Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato en Arneis, aangevuld met internationale rassen zoals Chardonnay en Merlot. De zoon en dochter van Marina en Franco zijn inmiddels ook aan boord van het familiebedrijf. Na hun studie oenologie aan de vermaarde "Umberto I" universiteit in Alba, hebben Simone en Marco, als derde generatie, innovatieve ideeën en technieken ingebracht in het bedrijf om te worden geïntegreerd met de ervaring van ouders en grootouders. De toekomst is in goede handen.

Vigna Giaia maakt deel uit van de Nervo cru die pal op het zuiden ligt in het dorp Treiso. De bladeren veranderen hier vroeg van kleur, waardoor een vleugje geel ontstaat waardoor de wijngaard van een afstand opvalt en het zijn aantrekkelijke naam geeft in het Piemontese dialect van "Vigna Giaia". In geweldige jaargangen volgen de druiven van deze wijngaard een aparte vinificatieprocedure en langere rijping.

De complexe neus zit boordevol fruit-sensaties die meer neigen naar pruimen, rozijnen, bramenjam en kersen in alcohol dan verse bessen. De typische bloemige tonen van de nebbiolo, waaronder viooltjes en geranium, worden vergezeld door aroma's van zoete kruiden en tabak. De smaak is intens en warm, met een geweldige structuur en veel lengte.De wijn kan nog vele jaren in de kelder worden bewaard. Combineert het best bij een rijke keuken: rood vlees en wild, maar ook kazen van gemiddelde leeftijd en belegen.

Piazzo Barbaresco Riserva "Nervo Vigna Giaia" MAGNUM

€ 108,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Gestructureerd, Rijk
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Pruim
Regio Italie, Piemonte
Druif nebbiolo
Oogstjaar 2012

Piazzo Barbaresco Riserva "Nervo Vigna Giaia" MAGNUM als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Barbera d'Alba "Bussia" 3 liter

Italie, Piemonte barbera
€ 85,00
Sluiten menu