Dominio de la Vega produceert wijnen en champagnes op een traditionele, meest natuurlijke manier, met respect voor het milieu en zonder gebruik te maken van allerlei agressieve behandelingen of industriële processen. De druiven worden altijd in het donker geoogst en daarna zo snel mogelijk verwerkt. De Macabeo wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalsteen bodem. De druiven worden begin september zorgvuldig en met de hand geplukt waarbij al een eerste selectie plaatsvindt zodat alleen de beste druiven gebruikt worden. De cava blijft ongeveer 10 maanden in contact met de droesem (sur lie) voor meer complexiteit.
De wijn heeft een bleek gele kleur met fijne, elegante bubbels. Fijne aromatische tonen van appel en citrus en wat toast.Zijn slanke, frisse stijl maakt van hem de ideale begeleider bij hapjes en lichtere gerechten. Bij deze Cava is slechts 5 gr suiker toegevoegd. Dit maakt van de Cava Idilicum Extra Brut een extra fris en karaktervol aperitief.
Stijl | Elegant, Droog, Fris |
Aroma's | Appel, Citrus, Peer |
Regio | Spanje, Utiel Requena |
Druif | macabeo |
Agricultuur | lutte raisonee |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125