Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Domaine Jean-Claude Raspail is opgericht in 1942 toen Marius en Henriëtte eigenaars waren van het lokale café National in Saillans. Zij kochten Domaine de la Mûre met toen nog maar één wijngaard. Toen hun zoon Flavien Raspail oud genoeg was om te helpen in de wijngaard, konden zij uitbreiden tot 3 hectares wijngaarden. Zij zijn toen begonnen met de productie van Clairette de Die. In 1965 neemt Jean-Claude Raspail het stokje over van zijn vader en zijn grootouders. Hij en zijn vrouw Françoise investeren veel in de wijngaarden en laten in 1985 een volledig nieuwe wijnkelder bouwen. Ook zij maken net als de voorgaande generaties wijn met respect voor de natuur. In 1997 neemt de huidige wijnmaker en achterkleinkind van Marius, Frédéric de werkzaamheden van zijn vader over in de wijngaarden en in de wijnkelder. Samen met zijn vrouw Anouck streven zij het ideaal van betovergrootvader Marius na en maken zij tegenwoordig biologische Clairette de Die en Crémant de Die. Alle wijnen van Domaine Jean-Claude Raspail kenmerken zich door een pure smaak waarin

het fruit en het terroir optimaal tot uitdrukking komen. Je proeft dat deze wijn op een eerlijke manier is gemaakt zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De mousserende wijnen zijn allemaal op een traditionele manier gemaakt en Frédéric Raspail is de enige producent van Clairette de Die die zijn wijn nog handmatig remueert in pupîtres. Hierdoor blijft het fruit in deze Clairette de Die optimaal behouden.

Clairette de Die Jean Claude Raspail

€ 18,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Rhone
Agricultuur Biologisch

Clairette de Die Jean Claude Raspail als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu