Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega druif.

Een tamelijk onbekende parel is de DOC Durello Lessini!

Deze bijzondere DOC kent een bijzondere druif, t.w. de durello! De vulkanische heuvels tussen Vicenza en Verona zijn de perfecte habitat voor de teelt van Durella-druif, waarmee de inheemse druif Durello Monti Lessini Doc wordt geproduceerd. Deze wijngaard is gelegen op de berg Calvarina, het historische gebied van de Monti Lessini Doc. Het vulkanische terroir geeft de wijn een grote mineraliteit en een verleidelijk aromatisch kader, variërend van peper tot gele citrusvruchten.

Dal Maso is een oud familiebedrijf in de heuvels van Berici. De 4e generatie (broer en zus) leiden het bedrijf en zijn gepassioneerde voorvechters van de authentieke druivenrassen tai rosso, garganega en durella.

Nadat de druiven zijn gekneusd, ontsteeld en voorzichtig zijn geperst, wordt het sap geklaard door koude stabilisatie en vervolgens vergist met een geselecteerde zuivere gist. De belletjes ontstaan door de Charmat methode met rijping op de lie gedurende 2 maanden. In de neus veel sappig wit fruit en gisttonen (brioche). De smaak is fruitig en rond met belletjes. Perfect apéritief, maar ook inzetbaar bij een lichter visgerecht of schaal en schelpdieren!

Dal Maso Durello Lessini

€ 12,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Levendig, Sappig
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Italie, Veneto
Druif durello
Agricultuur lutte raisonee

Dal Maso Durello Lessini als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

La Tordera Cuvee di Gabry

Italie, Veneto
€ 12,95

Prosecco La Tordera Saomi Brut

Italie, Veneto glera, chardonnay
€ 14,75

Aldegheri Moscato Dolce Spumante

Italie, Veneto moscato
€ 15,25

La Tordera Jelmas Spumante Prosecco

Italie, Veneto glera
€ 11,75
Sluiten menu