Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Portugal is het kleine deel van het Iberische schiereiland in vergelijking met Spanje, maar herbergt een rijke geschiedenis en grote diversiteit als het aankomt op wijn. De lengte en de ligging van het land zorgt voor vele klimatologische verschillen met invloeden van de Atlantische Oceaan, de Middellandse zee en het continentale van Spanje. Ook de bodemstructuur is divers met in het noorden vooral graniet, leisteen en schist (een bepaald soort mineralig gesteente) en in het zuiden kalksteen, klei en zand. Tot eind van de vorige eeuw werden en vooral harde wijnen gemaakt. Daar is toen verandering in gekomen en door te moderniseren en de toepassing van ontwikkelde nieuwe technieken zijn de wijnen zeer toegankelijk geworden. Wel is men trouw gebleven aan de vele inheemse druivenrassen. Rassen die je buiten Portugal nergens tegenkomt.

Carlos Alonso Douro Wine is in 1985 opgericht en nog steeds een familiebedrijf. De huidige generatie borduurt voort op de visie van de oprichter. Waarden van ethiek en verantwoordelijkheid worden gerespecteerd. Er is een internationale visie op het produceren van kwaliteitswijnen waarbij innovatief gedacht en gewerkt wordt en waarbij een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van de regio Douro.

Deze Piano Bruto is een fraaie blend van moscatel galego, viosinho, gouveio en codega larinho. De strenge selectie van het fruit en 18 maanden rijping ‘sur lattes’ geven een mooie, zachte mousse. In de neus tonen van peer, perzik, witte bloemen en toast. Fris en zacht in de mond.

Piano Espumante Bruto

€ 12,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Sappig, Droog
Aroma's Bloemig, Peer, Noot
Regio Portugal, Douro
Druif moscatel galego, viosinho +

Piano Espumante Bruto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Vertice Cuvee Espumante Magnum

Portugal, Douro gouveio, malvasia fina +
€ 42,50

Vertice Pinot Noir Millisime Douro

Portugal, Douro pinot noir
€ 49,50
Sluiten menu