Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Dom Pérignon werkt graag samen met iconische persoonlijkheden. Door hun wereld en visie te verkennen kan het eeuwenoude champagnehuis continu zijn eigen erfgoed opnieuw herontdekken. Dit jaar verdiept Dom Pérignon de samenwerking met Lenny Kravitz, in 2018 al Creative Director voor het merk en de fotograaf van de Assemblage tentoonstelling en een reclamecampagne. Kravitz’ liefde voor creativiteit in al haar verschijningsvormen heeft hem in staat gesteld om grensoverschrijdend te werken in muziek, design, film en fotografie.

Geïnspireerd door de unieke sfeer die om het proeven van champagne hangt heeft de artiest deze beleving vertaald in limited edition uitgaven van de Dom Pérignon Blanc.

“Ik wilde iets creëren dat het ritueel van het drinken van Dom Pérignon naar een hoger plan tilt, iets wat mensen samen brengt.”

Lenny Kravitz beschouwt de fles van Dom Pérignon als een perfect design op zichzelf. In de limited edition heeft hij licht centraal gesteld in het ontwerp. Hiervoor heeft hij het karakteristieke schild-vormige etiket op de Vintage Blanc 2008 uitgevoerd in gehamerd metaal, een ambachtelijke techniek gebruikt door goudsmeden waarvan het metaal een patina krijgt dat de fles Dom Pérignon een onveranderlijke eigentijdse uitstraling geeft.

Kravitz Design

Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Hij zag bijvoorbeeld dat hij van een zachte en fractionele druk op de blauwe druiven witte wijn kon maken. Ook kon het mengen van verschillende cru’s en druivenrassen hem aan de beste wijnen helpen. Dom Pérignon wordt alleen gemaakt van de beste druiven en mag slechts worden uitgebracht in de meest uitzonderlijke jaren. Deze innovaties werden de regels van de ‘méthode champenoise’. Dom Pérignon was een creator. Hij werkte aan een wijn die voelt als ‘het drinken van de sterren’.

Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinor noir druif gemaakt werd. Al vanaf de eerste slok was het de favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen en deze wordt tot vandaag de dag zeer geliefd.

Dom Perignon Limited 2019 Lenny Kravitz Vintage 2008 Uitverkocht!

€ 197,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Champagne
Oogstjaar 2008

Dom Perignon Limited 2019 Lenny Kravitz Vintage 2008 Uitverkocht! als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Moet & Chandon Grand Vintage 2012 Rose

Frankrijk, Champagne
€ 77,50

Veuve Clicquot Rose

Frankrijk, Champagne
€ 59,95

Ruinart Blanc de Blancs

Frankrijk, Champagne chardonnay
€ 77,75

Nomine-Renard Brut Magnum

Frankrijk, Champagne
€ 67,50

Roger Coulon Premier Cru Brut

Frankrijk, Champagne
€ 39,95
Sluiten menu