Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord


De wijn is intens en rond van smaak, met duidelijke fruittonen van rijpe abrikoos en peer, toast en zoet geconfijt fruit, levendige zuren en opvallende aardse, minerale tonen. Een duidelijk karakter van de pinot meunier, fruit, frisheid en kruidige tonen maken de wijn tot een aangename, zeer elegante Champagne.

Eric en Issabelle Coulon zijn recoltans-manupulants oftewel zowel druiventelers als wijnmakers in Vrigny in de Montagne de Reims ongeveer 10 km van Reims. Inmiddels zijn zij de 8e generatie die hier bijzondere champagnes weten te maken. Eric is zeer betrokken bij de wijnmakers uit het Vrigny. Een dorpje waar ongeveer 200 mensen wonen. Hij is president van de wijnboeren en helpt daarbij zijn collega’s in het verbeteren van de kwaliteit met name in de wijngaard. Isabelle helpt Eric met het maken van de wijnen, maar is ook verantwoordelijk voor de sales en marketing. In totaal produceren ze hier ongeveer 95.000 flessen

Heri-Hodie betekent letterlijk vertaald “gisteren en vandaag”. De wijn staat symbool voor de passie die alle negen generaties van het wijnhuis aan elkaar hebben overgedragen. De wijn is als het ware het sap dat door de stamboom van de familie loopt en op deze manier de generaties met elkaar verbindt. De wijn weerspiegelt op een prachtige manier de kwaliteit en het gulle karakter van de wijngaarden van Vrigny.

De Heri-Hodie is een blend van grotendeels Pinot Meunier, aangevuld met Chardonnay en Pinot Noir. De druiven groeien in wijngaarden in Vrigny, Villers Allerand en Coulommes la Montagne, 3 Premier Cru geclassificeerde gebieden in Montagne de Reims. Ieder jaar wordt op basis van kwaliteit en rijpheid van de druiven bepaald hoe de cuvée wordt samengesteld. Na de handmatige oogst worden de druiven voorzichtig geperst, waarna het sap wordt overgepompt in roestvrijstalen en kleine eikenhouten vaten. De vergisting verloopt spontaan met behulp van natuurlijke gisten van de druiven en uit de wijngaard. De basiswijn van de pinot Meunier rijpt volgens het solerasysteem dat terug gaat tot 2005. Na een rijping van 10 maanden op RVS en eikenhout worden de basiswijnen geblend en volgt de tweede vergisting op de fles, waarna de wijn minimaal nog 36 maanden op de lies rijpt.

Roger Coulon Premier Cru Brut

€ 39,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijp, Droog
Aroma's Appel, Geel fruit, Peer
Regio Frankrijk, Champagne
Druif pinot meunier, pinot noir +

Roger Coulon Premier Cru Brut als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Veuve Clicquot Brut ½ fles

Frankrijk, Champagne
€ 28,95

Moet & Chandon Brut Rose Imperial

Frankrijk, Champagne pinot noir, pinot meunier, chardonnay
€ 59,75

Delamotte Champagne brut

Frankrijk, Champagne
€ 41,95 € 37,50

Moet & Chandon Imperial 0.375

Frankrijk, Champagne
€ 24,75
Sluiten menu