A. van Wees distilleerderij De Ooievaar is de enig overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. Gevestigd in het hart van de Jordaan, distilleren wij volgens authentieke receptuur. Nederland is toonaangevend geweest op het gebied van gedistilleerd. Nederlanders beheersten als eersten de kunst om uitstekende gedistilleerde producten te maken van landbouwproducten. Hun distilleertechnieken werden wereldwijd overgenomen. In 1922 nam Adriaan van Wees distilleerderij en wijnkoperij Henri Matveld anno 1883 over. Hij vestigde zich in het hart van de Jordaan, in de Driehoekstraat. Zoon Cees van Wees volgde hem op. Na de overname en inlijving van ‘distilleerderij de Ooievaar anno 1782’ uit den Haag, richtte hij zich volledig op het distilleren. Kleindochter Fenny van Wees nam het stokje over en staat nu aan het roer. Achterkleindochter Nikki leert ondertussen de kneepjes van het ambacht.
Bereid uit verschillende moutwijntypes, geherdistilleerde moutwijn en granendistillaat. Dankt zijn kleur aan minimaal zes maanden fustlagering. Niet te vergelijken met onze Zeer Oude genever, maar echt weer een smaak apart. Wordt veel gedronken als aperitief en in combinatie met haring.
Regio | Nederland, Amsterdam |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125