Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Glenmorangie, in het Keltisch vrij vertaald naar "De vallei der rust", is bekend om zijn Single Malt whisky's en is gelegen in de Highland regio in Schotland. The Glenmorangie Distillery, gelegen in Ross-Shire nabij het plaatsje Tain, heeft de hoogste/langste distilleerketels van Schotland. Glenmorangie, actief sinds 1843, staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit whisky's, waarbij authenticiteit en traditie gecombineerd wordt met passie en innovatie. De whisky's van Glenmorangie zijn doorgaans floraal, warm en fruitig. Complexe smaken van hoogstaande kwaliteit met een ongeëvenaarde reputatie op het gebied van rijping op houten vaten. De Glenmorangie distilleerderij werd in 1990 uitgebreid en het aantal stills vermeerderd tot acht. In het stillhouse staan nu vier wash stills en vier spirit stills met de opvallend lange nek. Ze worden gestookt op stoom. Voor de rijping van de new spirit worden ex bourbon vaten gebruikt. Het bijzondere van deze vaten is, dat ze in de Verenigde Staten door Glenmorangie geselecteerd zijn en men laat daar ook nieuwe vaten maken. Deze vaten worden voor vier jaar uitgeleend aan de bourbon distilleerderijen Heaven Hill en Maker's Mark in Kentucky. Nadat deze vaten voor vier jaar gebruikt zijn voor de rijping van bourbonwhisky worden ze naar Schotland verscheept en daar worden ze bij Glenmorangie nog zo'n 30 jaar gebruikt voor de rijping van de malts. Men gebruikt ook sherry, port en madeira vaten voor de "wood finish range". Voor zeldzame bottelingen gebruikt Glenmorangie soms ook wijnvaten.

6E RELEASE IN BOND HOUSE NO.1 COLLECTIE
Na Grand Vintages uit '89, '90, 91, '93 en '95 brengt Glenmorangie nu de Grand Vintage Malt 1996 uit. Deze 23-jaar oude whisky is een eerbetoon aan Glenmorangi e's unieke, pionierende houtmanagement. Al decennia werkt het team aan het ontwikkelen van het perfecte vat om de spirit van Glenmorangie verder te verdiepen en verrijken. Voor onze Designer Casks selecteren en bewerken we individuele slow-growth eiken in de Missouri Ozark Mountains. Na 4 jaar gebruik voor bourbon zijn ze klaar voor onze spirit.

Fris en geurig, vol florale tonen van rozen, anjers en jasmijn, met een pikant vleugje koriander. Mandarijn, sinaasappel en peer volgen, net als zoetere tonen zoals gesuikerd fruit, boter en vanille. Smaak: Een golf van zesty citrusfruit zoals sinaasappel en citroen, gevolgd door vanille en fudge en daar weer na subtiele aroma's van gember, zoete chili en eikenhout. subtiele aroma's van gember, zoete chili en eikenhout.

Glenmorangie 1996 in luxe giftbox

€ 699,00 € 595,00
Klik en bestel

Specificaties

Regio ,
Oogstjaar 1996

Glenmorangie 1996 in luxe giftbox als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Armagnac Darroze Les Grands Assemblages 8 ans

Frankrijk, Gascogne
€ 47,95

Millstone 12 Yrs Whisky PX barrel

Nederland, N-Brabant
€ 39,95

Jean Fillioux Grande Champagne Single Cask No. 83

Frankrijk, Cognac ugni blanc
€ 84,95

Jean Fillioux Grande Champagne Single Cask No. 88

Frankrijk, Cognac ugni blanc
€ 81,50

Glenpark Blended Scotch Whisky

UK, Schotland
€ 17,50
Sluiten menu