De oorsprong van de Tosolini distilleerderij ligt bij grootvader Bepi Tosolini die in de dertiger jaren van de vorige eeuw begon met het distilleren van Grappa. Hij was de grote innovator geweest door het gebruik van oude vaten waardoor grappa kleurloos en fruitig bleef.
Ook werden er speciale ketels voor hem ontworpen die au bain-marie werken zodat de distillaten niet ‘verbranden’. Voor de ‘most’, een wijndistillaat wordt met een Alambic Charentais gewerkt. Ook de likeuren en bitter zijn van ongekend hoge kwaliteit! Er worden geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen gebruikt.
Deze grappa wordt gedistilleerd van de most van friulano druiven. Aromatisch, met tonen van vanille, rijpe vijgen en specerijen. Smaak: Warme, kruidige aanzet, met tonen van rijpe verse vijgen, gevolgd door vanille en tonen van het vat. Lange, droge intense afdronk.
Rijping: Gerijpt op kastanjehouten vaten. Leeftijd: Blend van verschillende jaargangen.
Regio | Italie, |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125