Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het huis van Jean Fillioux produceert sinds 1880 cognac. Het domein van Jean Fillioux ligt in Juillac-Le-Coq en omvat meer dan zestig hectare van wijngaarden in het hartje van de Grande Champagne. Het domein produceert een Eau-de-vie van een zeldzame finesse, dat wordt beschouwd als een van de beste in de Cognac "Premier Cru" appellation. Het Domein is momenteel in handen van de vierde generatie ... Pascal J. Fillioux en de vijfde generatie is sinds 2003 aktief voor het bedrijf. Het Huis van Jean Fillioux staat voor kwaliteit en het produceren van authentieke Cognacs die rusten op eeuwenoude tradities. Als Pascal Fillioux zijn Cognacs produceert, is kwaliteit het ultieme doel. Van druif tot in de fles, van distillatie tot rijping, Pascal Fillioux volgt alles op de voet. Hij is meester in zijn vak. Pascal en zijn vrouw, Monique, zijn gedreven en ondernemend.

Bij Fillioux ligt de nadruk op hout, omdat men oudere cognac wil procuderen. De aanwezig van tannine is voor Pascal Fillioux geen probleem, zolang de eaux-de-vie maar tijd genoeg heeft om te rijpen. Er liggen ook verzegelde vaten die later als jaartal cognac verkocht zullen worden. Grande Champagne -terroir levert cognac van de hoogste kwaliteit, maar heeft dientengevolge de langste rijpingstijd nodig. En die krijgen ze bij Jean Fillioux. Het reslutaat is een een zeer verfijnde cognac met kracht en finesse.

Ook professionals zijn het wel eens niet met elkaar eens. Zo bleek toen de stemmen staakten na het proeven van de samples bij Jean Fillioux. Han en Maurice van Wees hadden beide een eigen favoriet en besloten dan ook beide vaten te laten bottelen. Cask No.83 is geselecteerd door Maurice van Wees en is 38 jaar oud.

Deze prachtige cognac is complex met tonen van marmelade, zachte kruiden, viooltjes en cederhout. Volle tonen van vanille, gegrilde noten en exotisch fruit. Deze cognac kenmerkt zich door een volle, intense smaakbeleving die eindigt met een zeer lange, fluweelzachte en fruitrijke afdronk.

Jean Fillioux Grande Champagne Single Cask No. 83

€ 84,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Cognac
Druif ugni blanc
Oogstjaar 1983

Jean Fillioux Grande Champagne Single Cask No. 83 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Jean Fillioux Grande Champagne Single Cask No. 88

Frankrijk, Cognac ugni blanc
€ 81,50
Sluiten menu