Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Croft is een van de oudste portshippers uit de Douro. Het in 1588 opgerichte huis geniet een grote reputatie. De wijngaarden liggen in het hart van de Douro vallei in de Marão, een bergachtig gebied met een bodem opgebouwd uit schist. De wijngaarden zijn op terrassen aangelegd. De wortels dringen tot diep in de steenachtige bodem door om water te vinden. Croft is er als eerste in geslaagd een geheel nieuwe stijl - roségekleurde - Port te maken. Daaraan gingen grootschalige investeringen vooraf, experimenteren en langdurige proefsessies.

De stijl van Croft Port is bekend op z'n fruit aroma's en zachte tannines. Deze anniversary port is een voorbeeld van deze huisstijl, en is een blend uit de reserve ruby port voorraad die Croft in de loop der jaren heeft opgebouwd. Gemaakt van touriga nacional, touriga francesa, tinta roriz. Op het etiket is het schilderij van Jan Luyken 'The sinking of the Spanish Armada in 1588' afgebeeld die uit de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam komt. In hetzelfde jaar is Croft Port opgericht door Henry Thompson.

De port is diep robijnkleurig met een paarse rand. In de geur valt direct het frisse fruit op: zwarte kers, braam, cassis en verse pruim. Dan volgen subtiele aroma’s van rozenblaadjes en viooltjes die voor elegantie en complexiteit zorgen.

Ideaal om te serveren op een temperatuur van 15 graden.

Croft 430th Anniversary Reserve Ruby

€ 27,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Portugal, Douro

Croft 430th Anniversary Reserve Ruby als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Niepoort Colheita 2000

Portugal, Douro
€ 41,95

Taylor's 10 yr. Old Tawny Magnum Port

Portugal, Douro touriga francesa, tinta roriz +
€ 57,50

Kopke Geschenkkist 100 jaar

Portugal, Douro
€ 99,50

Taylor's Fine White Port

Portugal, Douro
€ 12,95

Taylor's 40 yr. Old Tawny Port

Portugal, Douro
€ 167,50
Sluiten menu