Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Port is ’s werelds grootste, versterkte wijnsoort, die wordt voortgebracht langs de Douro rivier ten oosten van Oporto in Portugal. De Douro rivier is van een majestueuze schoonheid, hoewel al lange tijd getemd door middel van dammen. De wijngaarden bevinden zich aan de bovenstroom van de Douro. In het westen is Peso da Regua zowat de grens. In deze plaats is het Casa do Douro gevestigd, het organiserend/controlerend (staats) orgaan voor de wijnbouw. De oostelijke grens wordt gevormd door de Spaanse grens. Een rit per trein vanaf Oporto door dit gebied is één van de mooiste van Europa. Voor de wijngaarden zijn smalle terrassen met de hand aangelegd. Een ongelooflijk arbeidsintensief karwei, dat ook nog eens veel onderhoud vergt. Nu worden de terrassen met behulp van graafmachines aangelegd. Zij zijn dan ook veel breder, om machinaal bewerken van de wijngaard mogelijk te maken. Waar de helling niet te steil is wordt in verticale rijen geplant.

Quinta de Santa Eufemia ligt in de Douro vallei ten zuidoosten van Peso da Regua, in het hart van de oudste erkende wijnregio van de wereld. Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden met bodem van leisteen. Opgericht in 1864 door Bernardo de Carvalho staat inmiddels de 4e generatie aan het roer. Naamgenoot van de oprichter Bernardo is verantwoordelijk voor de export, terwijl zus Alzira de vinificatie en rijping overziet! Met de generaties-oude kennis van hun wijngaarden produceren ze prachtige, authentieke portwijnen!

Colheita 2007 White
Mooie, rijke en rijpe Colheita van malvasia fino, gouveio,viosinho en rabigato. De druiven worden met de voet getreden in granieten lagares. Daarna rijpt de port 13 jaar op kastanjehouten “pipa’s” van 550 liter. (Gebotteld in 2020)

Rijke en complexe port met tonen van geroosterde noten, geconfijt fruit, sinaasappel en abrikoos. Heerlijk zwoel in de midden mond, maar met een frisse, levendige en hele lange afdronk! Schenk de port bij een kaasplank met noten, chocolade of gezouten amandeltjes!

Eufemia Colheita 2007 White Port 0.5 ltr. in geschenkkistje

€ 37,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Rond
Aroma's Bloemig, Honing, Specerijen
Regio Portugal, Douro
Druif malvasia, gouveio +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2007

Eufemia Colheita 2007 White Port 0.5 ltr. in geschenkkistje als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Kopke Colheita 1975 Port

Portugal, Douro
€ 154,00

Kopke Colheita 2010 Port

Portugal, Douro
€ 34,25

Kopke Colheita 1983 Port

Portugal, Douro touriga nacional, touriga franca +
€ 1.490.000,05

Kopke Colheita 1980 Port

Portugal, Douro touriga nacional, touriga franca +
€ 145,00

Kopke Colheita 2001 Port

Portugal, Douro touriga nacional, touriga franca +
€ 53,50
Sluiten menu