Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Deze Amarone is diep donker rood met een aantrekkelijke neus van specerijen en gedroogd fruit. Intense aroma's van leer, vanille, Kaneel en gedroogde pruimen. De wijn is vol en geeft veel warme in de mond met een fluweel zachte afdronk.

Het wijnhuis is opgericht in 1956 en is een echt familiebedrijf. Het wijnhuis is gelegen in het plaatsje Sant’Ambrogio wat in het centrum ligt van het Valpolicella district niet ver van Verona in het gewest Veneto. Men bezit ongeveer 42 hectare aan eigen wijngaarden. Het Valpolicella gebied bestaat eigenlijk uit vier kleine valleien beschermd door eeuwen oude gletsjers van de Lessinia bergen. In combinatie met de frisse en milde wind van het Garda meer heeft dit gebied een uitstekend microklimaat wat een ideale situatie is voor het cultiveren van wijngaarden. Aldegheri werkt met de nieuwste kelder technieken maar vergeet zeker niet de traditionele werkwijze goed te combineren om zo een optimaal resultaat te verkrijgen tussen traditie en moderne internationale stijl.

Een blend van 70% corvina, 20% rondinella en 10% bestaat uit molinara en dindarella. De oogst start begin oktober wanneer de druiven al iets rijper zijn en dit gebeurd uitsluitend met de hand om enkel de beste druiven te plukken Nadat de druiven zijn geplukt worden de druiven in speciale kleine bakken op natuurlijke wijze gedroogd. Dit drogen van de druiven duurt tot eind januari, hierdoor zijn de druiven zeer geconcentreerd geworden en bevatten veel suiker. De druiven worden zacht gekneusd en direct erna volgt het vergistingsproces. Dit proces duurt vrij lang ongeveer 30 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 22-24 graden. Ook wordt tijdens dit proces de most regelmatig rond gepompt. Vervolgens rijpt de wijn 24 maanden op houten vaten van 25 hl en 12 maanden op nieuw Frans eiken van 225 ltr. Ten slotte nog een fles rijping van 12 maanden.

Aldegheri Amarone della Valpolicella "Santambroggio" Magnum

€ 110,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Kruidig, Rijk, Vol, Warm
Aroma's Kers, Leer, Pruim, Tabak
Regio Italie, Veneto
Druif Corvina Rondinella Molinara +
Oogstjaar 2017

Aldegheri Amarone della Valpolicella "Santambroggio" Magnum als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Aldegheri 1

Gerelateerde producten

Tenuta Sant'Antonio Valpolicella Amarone dei Gigli

Italie, Veneto corvinone, corvina +
€ 72,50

Aldegheri Le Pietre IGT 3 liter

Italie, Veneto corvina rondinella
€ 85,00

Scaia Paradiso Rosso

Italie, Veneto corvina, rondinella +
€ 18,95

Tenuta Sant'Antonio Valpolicella Amarone Selezione

Italie, Veneto corvina, rondinella
€ 38,50

Tenuta Sant'Antonio Nanfre Valpolicella Classico

Italie, Veneto corvina, rondinella
€ 14,95
Sluiten menu