Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Ormonde Estate is gelegen in het kustgebied in het district Darling. Hoewel de wijnbouw er nog erg jong is, behoort Darling dankzij zijn expressieve wijnen, vooral Sauvignon Blanc, tot de “premium cool climate regions” van Zuid-Afrika. Daarnaast profiteert Darling, op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Kaapstad, van ideale bodemvereisten voor de wijnbouw (roodgekleurde, kalkhoudende kleigrond en verweerde granietbodems (Glenrosa)) en de directe omgeving van de Atlantische Oceaan. Met zijn koele bries ventileert hij de wijngaarden en zorgt hij voor gematigde dagtemperaturen en koele nachten. Ideaal voor aroma’s en frisse zuren van de witte wijnen, evenals de diepte en de intensiteit van de rode wijnen, waarvoor de druiven enkele dagen langer rijpen. Ormonde Estate behoort tot de tweede generatie van de familie Basson, wiens voorouders al met de eerste Hugenoten naar Darling kwamen.

Vandaag beheert Theo Basson de wijngaard in de overtuiging dat het belangrijke werk in de wijngaard wordt gedaan om wijnen te produceren die de vrucht en de terroir in de fles weerspiegelen. Hij besteedt daarbij bijzondere aandacht aan een gevestigd, goed opgeleid team en een verantwoord milieubeheer. Onder zijn leiding worden er dan ook wijnen met grote elegantie en toegankelijke complexiteit geproduceerd.

Ormonde Private Cellar produceert wijnen in de Alexanderfontein-reeks, heerlijk aromatisch en toegankelijk in de mond. Een reflectie van het terroir van de regio in soort, karakter en stijl.

De Boutonnière Rouge is een blend van cabernet sauvignon, merlot en shiraz. De rijpheid van de wijn presenteert zich direct in de neus. Open, genereus, tonen van zwart fruit en kruiderij. In de mond stoer en vlezig, met duidelijke houtinvloed en weer specerijen. Een lange finale met goede tannines completeert de wijn.

Breed inzetbaar bij rood vlees van de grill, konijn en bv. een plank rijpe kazen!

Alexander Fontein Boutonniere Rouge

€ 7,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Stoer, Rijp, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Zuid Afrika, Darling Hills
Druif cabernet sauvignon, merlot +
Oogstjaar 2015

Alexander Fontein Boutonniere Rouge als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu