Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Een prachtig rijpe, complexe wijn met tonen van zwart fruit, cacao, en cederhout. De smaak is rijk en gul en vol. Heel zacht in de middenmond met een hele lange finale. Mooie begeleider van bv. rood vlees van de gril of een plateau kazen.

Anthonij Rupert kocht in 1968 het estate L’Ormarins in Franschhoek en slaagde erin zijn wijnen naar de top van het Zuid Afrikaanse wijnlandschap te brengen. Na zijn overlijden in 2001 nam Johann Rupert in 2003 de estate over en vernoemde deze naar zijn overleden broer: Anthonij Rupert Wyne. Johann bouwde de uiterst moderne wijnkelder waarmee de winery evolueerde tot prestigieuze ‘estate’ en een succesvolle onderneming.

Anthonij Rupert Wyne focust op terroir specifieke wijnen. Het is dan ook exact om die reden dat men inmiddels een indrukwekkende portfolio aan wijnboerderijen heeft opgebouwd; allemaal locaties waar de beste druiven groeien. L’Ormarins in Franschhoek, Rooderust in Darling, Riebeeksrivier in Swartland en Altima in Elandskloof. Elke locatie biedt de beste (druiven)ras-specifieke condities, om te voldoen aan de vereisten van de verschillende Anthonij Rupert labels. De wijngaarden, gelegen in Simonsberg, Groot Drakenstein en Stellenbosch zijn voornamelijk beplant met merlot en cabernet sauvignon.

Als eerbetoon aan Antonij Rupert is de "flagship range" wijnen naar hem vernoemd. De Optima is een klassieke Bordeaux-blend van 41% cabernet franc, 30% merlot, 28% cabernet sauvignon and 1% petit verdot. De druiven komen uit Franschhoek. De oogst gebeurt handmatig om in de wijngaard al een voorselectie op gezond fruit te kunnen maken. Met gekoeld transport worden de druiven naar de kelder gebracht.

De cepages worden apart gevinifieerd en rijpen 18 maanden op Franse barriques. Dan wordt de finale blend gemaakt en deze rijpt nog 6 maanden op hout. Aansluitend wordt de wijn gebootled en nog 24 maanden bewaard alvorens in de verkoop te gaan.

Antonij Rupert Optima

€ 23,75
Klik en bestel

Specificaties

Regio Zuid Afrika, Franschhoek
Oogstjaar 2014

Antonij Rupert Optima als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Boekenhoutskloof CS

Zuid Afrika, Franschhoek cabernet sauvignon
€ 45,00
Sluiten menu