Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De eerste sporen van wijnbouw en wijnbereiding in Anatolië dateren 7.000 jaren terug. Wijn heeft hier millennia lang een onmiskenbare rol in het sociale leven van de oude beschavingen gehad. De Hettieten, de Trojanen, de Phyrgians, de Grieken; bij al deze volkeren was wijn, samen met olijfolie, vis en brood, een essentieel onderdeel van het dagelijks dieet. Tijdens het begin van de 20e eeuw werd de wijnproductie vooral in het westen van Turkije hard getroffen door diverse oorlogen. Onder het bewind van Atatürk kreeg de wijnbouw een nieuwe impuls. Om de wijnproductie te beschermen wees de overheid diverse gebieden in Turkije aan (appellation controlée) en begon de regering om wijnproducenten met technische knowhow en semi-financiële steun te ondersteunen. Rond 1950 werd het door de overheid toegestaan om Franse druivenrassen te gebruiken. Door politieke veranderingen en het opheffen van de gecontroleerde wijnstreken daalde de kwaliteit van de wijnen echter snel. Pas in de late jaren 1980 ontstond door de opkomende toeristische sector vraag naar kwaliteitswijnen. Dit was de aanzet voor wijngaarden om te flink te investeren in de nieuwste technologieën, en het planten van internationale en lokale druivenrassen die voldeden aan de internationale kwaliteitsnormen.

Door de daling van toerisme en de politieke veranderingen in het land staat de wijnbouw wederom voor een uitdaging, maar wijnboeren (zoals Lucien Arkas) hebben de overtuiging dat de kwaliteit de overtuiging brengt!

Deze wijn is een blend van Öküzgözü en Boğazkere. De vergisting vindt plaats in RVS tanks en vervolgens wordt de wijn nog 10-12 maanden gelagerd in Franse eiken vaten. Krachtige body met flinke tannines en smaken van moerbei en zwarte peper. Dit is een van de meest bekende blends uit Turkije: de Boğazkere met stevige tannines en laag in zuren combineert prachtig met de Öküzgözü met hogere zuren en mildere tannines.

Antre Red Lucien Arkas

€ 14,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Turkije, Izmir
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2014

Antre Red Lucien Arkas als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Consensus Lucien Arkas

Turkije, Izmir
€ 22,50

Mon Reve Montepulciano Lucien Arkas

Turkije, Izmir
€ 15,95
Sluiten menu