Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Verscholen tussen heuvelachtige contouren en een ruige natuur ligt een onontdekt stukje Europa: Bulgarije. Langzaam maar zeker ontwikkelt dit land zich en neemt de pracht van het land serieuze vormen aan. Al bijna 15 jaar geleden ontdekte de Italiaanse ondernemer Massimo Azzolini deze verborgen kant van Bulgarije. In het plaatsje Chernogorovo zag hij de rijke schoonheid en de mogelijkheden van de Thracië vallei die door de jaren heen weggevaagd waren. Zijn nieuwsgierigheid won. Aangetrokken tot de eindeloze ongereptheid startte hij een ambitieus project: Neragora Winery.

Met zijn eigen schat aan ervaringen, de juiste inspanning en voorbereidingen werd er begonnen aan een stukje wederopbouw van de natuur. Oenologen en landbouwkundigen met internationale faam op het gebied van biologische landbouw werden om advies gevraagd. Passie alleen is immers niet genoeg om een dergelijk complex en authentiek product te maken als biologische wijn. De filosofie van Neragora is om de verbinding tussen bodem, wijngaard en milieu te beschermen en zo het unieke karakter van de streek in stand te houden. Het ritme van de natuur wordt gevolgd met zo min mogelijk menselijk ingrijpen. Zowel in wijngaard als tijdens de vinificatie. Op deze manier, met respect voor de traditie, word er een nieuw gezicht gegeven aan Bulgaarse wijn.

De Neragora Ares, is een blend van Merlot en de inheemse druif Mavrud. Een mooie heldere rode kleur en een licht kruidige geur. Het verleidelijke zwarte fruit en de zachte tannines maken dit tot een heerlijke en verrassende wijn. Een heerlijke combinatie bij gegrild rood vlees en pastagerechten. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C.

Ares Red Neragora

€ 10,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Pruim
Regio Bulgarije, Tracie
Druif merlot, mavrud
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2016

Ares Red Neragora als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Vinica Mavrud

Bulgarije, Tracie mavrud
€ 19,50
Sluiten menu