Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Als wijnstreek spreekt St. Emilion al jaren tot de verbeelding van de wijndrinkende natie. Niet alleen vanwege de elegante stijl van de wijnen, maar ook het middeleeuwse stadje St. Emilion is de moeite van een bezoek waard. Gelegen boven op een heuvel is het uitzicht over de streek fantastisch. In de heuvel zijn tientallen meters diepe kelders uitgegraven in de kalkbodem.

Naast cabernet sauvignon en cabernet franc is merlot hier toch de belangrijkste druivensoort. De merlot-druif geeft rondeur en vriendelijke elegantie aan de wijn terwijl de cabernet sauvignon de wijn lengte en kracht geeft.

Dit Saint-Emilion-bezit ligt in de gemeente Saint Cristophe des Bardes. Dit is het gedeelte dat valt onder het plateau van Saint Emilion, het vlakke, kiezel- en zandhoudende gedeelte. De druiven worden op dit 28 ha. grote domein met de hand geplukt en na vinificatie volgt een rustperiode van 4 maanden op rvs-tanks. Hierna krijgt de wijn 12 maanden rijping op eikenhout. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun zachte en rijpe karakter. De eigenaar van Château Boutisse is echter een ambitieus man en hij zoekt naar concentratie en klasse waardoor de wijn een groter bewaar- en ontwikkelingspotentieel krijgt. De samenstelling van de druivenrassen is als volgt: merlot 70% en cabernet-sauvignon 30%.

Deze diep donkerrode wijn geeft een ware smaak explosie van zwarte kersen subtiel verpakt in vanille. Fluweel zacht en elegant. Combineert uitstekend bij rood vlees, wild, lamsbout en pittige kaas.

voorjaarsproeverij

Baron de Boutisse St. Emilion Grand Cru

€ 22,25
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Vol, Rond
Aroma's Kers, Blauwe bes, Ceder
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif merlot, cabernet franc +
Oogstjaar 2016

Baron de Boutisse St. Emilion Grand Cru als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

La Reserve de Malartic Pessac Leognan

Frankrijk, Bordeaux
€ 36,75

Chateau Lynch Bages Pauillac

Frankrijk, Bordeaux
€ 215,00

Chateau Le Coteau Margaux

Frankrijk, Bordeaux cabernet sauvignon, cabernet franc +
€ 35,00

Fronsac Passion de Magondeau 2018

Frankrijk, Bordeaux
€ 26,95

Clos Beard St. Emilion

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc
€ 18,95
Sluiten menu