Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van commercieel en kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega en Prosecco tenslotte, komt uit het gebied ten noorden van Venetië en is ook in ons land al jaren een van de populairste mousserende wijnen. Als vooruitstrevende wijnregio liep Veneto vaak voorop als het ging om nieuwe landbouw- en vinificatietechnieken. Temperatuurgecontroleerde gisting en de herbeplanting met internationaal interessante druivenvariëteiten werden al vroeg geïntroduceerd.

Azienda Begali is 10 ha groot en is gelegen tussen Pedemonte en de heuvels van Castelrotto in de buurt van Verona en het Garda meer. Giordano de vader van de huidige eigenaar begon in de veertiger jaren zijn bedrijf. Tegenwoordig zijn het zoon Lorenzo en echtgenote Adriana die verantwoordelijk zijn voor het domein en zij worden geassisteerd door zoon en dochter Giordano en Tiliana.

De Tigiolo is een heerlijk glas wijn van de jongste generatie en de naam staat dan ook voor Ti|(liana)Gio(rdano)Lo(renzo) en is een blend van 45% corvina, 45% cabernet s. 45%, 5% rondinella en 5% Merlot. De wijn is apassiment gemaakt, dus de druiven worden in september en oktober 'gedroogd', waardoor de concentratie toeneemt. Vervolgens wordt de most vergist en krijgt de wijn 24 maanden rijping op eikenhout. Het resultaat is een krachtige, volle wijn met een geconcentreerde neus van rijp fruit (zwarte bessen, kersen en krenten) De smaak is krachtig, droog, vol en warm van structuur. Een lange finale met fijne tannines!

Begali Tigiolo igt Italie

€ 24,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Italie, Veneto
Oogstjaar 2014

Begali Tigiolo igt Italie als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Dal Maso Cabernet IGT

Italie, Veneto cabernet sauvignon, –franc, +
€ 8,95

Tenuta Sant'Antonio La Bandina Valpolicella Classico

Italie, Veneto corvina, rondinella
€ 26,95

Aldegheri Amarone della Valpolicella "Santambroggio" Magnum

Italie, Veneto Corvina Rondinella Molinara +
€ 99,50

Begali Valpolicella Ripasso Italie

Italie, Veneto corvina, rondinella +
€ 14,95

Tenuta Sant'Antonio Valpolicella Amarone dei Gigli

Italie, Veneto corvinone, corvina +
€ 72,50
Sluiten menu