Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van commercieel en kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega en Prosecco tenslotte, komt uit het gebied ten noorden van Venetië en is ook in ons land al jaren een van de populairste mousserende wijnen. Als vooruitstrevende wijnregio liep Veneto vaak voorop als het ging om nieuwe landbouw- en vinificatietechnieken. Temperatuurgecontroleerde gisting en de herbeplanting met internationaal interessante druivenvariëteiten werden al vroeg geïntroduceerd.

Azienda Begali is 10 ha groot en is gelegen tussen Pedemonte en de heuvels van Castelrotto in de buurt van Verona en het Garda meer. Giordano de vader van de huidige eigenaar begon in de veertiger jaren zijn bedrijf. Tegenwoordig zijn het zoon Lorenzo en echtgenote Adriana die verantwoordelijk zijn voor het domein en zij worden geassisteerd door zoon en dochter Giordano en Tiliana.

Deze Ripasso is een blend van corvina 65%, rondinella 30%, andere autochtone druiven 5%. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripasare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. En aangezien die achtergebleven schilletjes nog lekker doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter. De wijn rijpt minimaal 12 maanden in grote houten vaten alvorens te worden gebotteld.

Robijnrode wijn met mooie granaatachtige glinsteringen. Het boeket is intens heerlijk rijp, geconfijt fruitt, lichte hints van kruiden. De smaak is vol, droog, zacht, heerlijk rijp rood bosfruit en warm in de afdronk.

Begali Valpolicella Ripasso Italie

€ 14,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Sappig, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Specerijen
Regio Italie, Veneto
Druif corvina, rondinella +
Oogstjaar 2019

Begali Valpolicella Ripasso Italie als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Tenuta Sant'Antonio La Bandina Valpolicella Classico

Italie, Veneto corvina, rondinella
€ 26,95

Aldegheri Amarone della Valpolicella "Santambroggio" Magnum

Italie, Veneto Corvina Rondinella Molinara +
€ 110,00

Begali Valpolicella Classico Italie

Italie, Veneto corvina, rondinella +
€ 10,95

Tenuta Sant'Antonio Nanfre Valpolicella Classico

Italie, Veneto corvina, rondinella
€ 14,95

Aldegheri Le Pietre IGT 3 liter

Italie, Veneto corvina rondinella
€ 75,00
Sluiten menu