Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Puglia is de 'hak' van de Italiaanse laars. Het is een met name vlakke regio die zich uitstrekt van het schiereiland van het bergachtige Gargano langs de Adriatische kust tot aan het uiterste zuidelijke puntje van de hak. De naam Puglia komt van het Latijnse apluvia, wat ‘gebrek aan regen’ betekent. De regio is dan ook warm en heet. Het gebied dat voor wijnbouw bestemd is, beslaat ongeveer 100.000 hectare. In het westen worden veel blauwe primitivo-druiven verbouwd. Op het zuidelijk gelegen schiereiland van Salento staan voornamelijk de

negroamaro en primitivo aangeplant, een typisch inheems blauw druivenras uit Puglia. Een ander bijzonder druivenras is de nero di troia. Zeer typisch voor deze regio!

Het is hier is relatief vlak en genadeloos heet. Omstandigheden waar de de negroamaro zich thuis voelt. Dit betekent wel dat tijdens de vinificatie uiterste zorg en aandacht gegeven moet worden, zodat de wijn niet te kruidig en zwoel wordt.

De negroamaro druiven voor deze wijn worden geoogst in de regio Salento en daarna traditioneel gevinifiëerd op een temperatuur van ongeveer 20 graden C. Een deel van de jonge wijn rijpt op rvs tanks en een deel op grote, houten foeders.

Rijpe rode vruchten, vanille, kaneel, iets van roostertonen (koffie). Een wijn met volle, kruidige en zachte smaak die gemakkelijk buiten de maaltijd om te drinken is. Ook heerlijk bij talloze pasta en vleesgerechten. De Negroamaro is nu goed op dronk en kan tot 4 jaar na de oogst bewaard worden. Deze wijn combineert uitstekend met harde kazen, vlees van de grill en charcuterie.

Boccantino Negroamaro

€ 8,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Kruidig, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Leer, Pruim
Regio Italie, Salento
Druif negroamaro
Agricultuur bio
Oogstjaar 2020

Boccantino Negroamaro als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu