Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Navarra ligt in noord-oost Spanje even ten zuiden van de Pyreneeën tussen de steden Pamplona en Logrono. Het gebied heeft 5 verschillende klimaatzones. Van de koele hellingen van Baja Montana tegen de Pyreneeën aan tot Ribera Baja in het hete zuiden.

Het gebied Navarra is gedurende lange tijd gezien als het kleine broertje van de Rioja, maar heeft, sinds de jaren ‘90, dit imago gelukkig van zich af kunnen schudden en heeft nu een heel eigen gezicht.

De geschiedenis van de Bodegas ALconde begon in 1956 toen een groep wijnmakers uit Lerin besloot de krachten te bundelen en zich samen te concentreren op de productie en marketing van kwaliteitswijnen. Door hun wijngaarden te delen, nauw samen te werken en traditionele wijnbereidingstechnieken die generaties lang zijn overgedragen, hebben de wijnmakers de basis gelegd voor de huidige Bodegas Alconde.

Deze prachtige rode wijn uit de Navarra heeft 14 maanden rijping op eikenhout gehad. Het is een blend van cabernet sauvignon en merlot.

Intens van kleur, geconcentreerd en fruitig. Aroma’s van geroosterd hout, tonen van karamel en noten. in de mond vol maar vooral verrassend door zijn “delicate” smaak en rijpe taninnes. Ideaal bij mooie vleesgerechten (bvb met sauzen van rood fruit) of harde kazen.

Bodegas Alconde - Optimo

€ 11,75
Klik en bestel

Specificaties

Regio Spanje, Navarra
Druif merlot - cabernet sauvignon
Oogstjaar 2017

Bodegas Alconde - Optimo als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu