Wij gebruiken cookies. Akkoord

Bosman Estate Erfenis laatste flessen!

€ 37,50 € 28,15
Klik en bestel

Bosman Estate ligt in de regio Wellington, waar de druiven groeien op de hellingen van de Groenberg in de schaduw van de Limiet Mountains. Bosman is een domein met 8 generaties wijngeschiedenis. Vanaf 1956 richtte de familie zich meer op het cultiveren van druivenrassen, maar in 2006 is de focus weer verlegd naar het produceren van hoogwaardige wijnen. Slechts de top 5% van de totale productie mag onder het etiket van Bosman Estate gebottled worden. Over strenge selectie gesproken……. Wijnen die veel vakmanschap verraden, en daarnaast een prominent gevoel van Kaapse traditie oproepen.

Wellington is een van de minder bekende wijndorpen vergeleken met favorieten als Franschhoek, Stellenbosch en Paarl. Desalniettemin komen er hele bijzondere wijnen uit de regio, waaronder die van de wijngaarden van de Bosman Family.

Wijnmaker Corlea Fourie is blij. Na 50 jaar niet zelf meegedaan te hebben aan wijncompetities, deed de familie in 2007 voor het eerst weer een gooi naar eervolle vermeldingen voor hun wijnen. Dat juist deze Cabernet Sauvignon in de prijzen viel, is goed te verklaren door de uitermate gunstige ligging voor deze specifieke wijn - aan de hellingen van de Groenberg Mountains. De wijngaarden van de Bosman Family liggen in de mooie Bovlei Valley van Wellington. Al acht generaties lang runt de familie de wijngaarden zorgvuldig en liefdevol vanaf de wijngaard tot de wijnfles. De wijnkelder van het landgoed is al 250 jaar oud, en een bezienswaardigheid op zichzelf. Mits op afspraak, zijn ook wijnproeverijen mogelijk. Naar het lijkt, zal het niet lang duren voordat de familie wellicht een volgende succes te pakken heeft. Onlangs werden twee andere Bosman wijnen genomineerd voor de prestigieuze Top 100 South African Wines-vermelding.

De Erfenis is een bijzonder glas wijn. Ieder jaar wordt van de beste fusten van de diverse druivenrassen een unieke blend gecreëerd, welke de essentie van de jaargang moet weerspiegelen. Dit bijzondere project van wijnmaker Corlea Fourie is een snoepje. De verschillende druivensoorten (in deze jaargang cabernet franc, cinsault, petit verdot, pinotage en syrah) worden 18 maanden lang separaat verzorgd.

Op basis van de verschillende kwaliteiten stelt Corlea een blend samen welke dan nogmaals 12 maanden rijping ondergaat, alvorens gebottled te worden.

Het resultaat een is geconcentreerde, rijke wijn met veel zwart fruit en specerijen, maar met een opvallende elegantie. Tegenspel van een mooi vleesgerecht of een plateau goede kazen is wenselijk. De wijn kan nog zeker 10 jaar bewaard worden!

Specificaties

Land Zuid Afrika
Oogstjaar 2011
Regio Wellington

Bosman Estate Erfenis laatste flessen! als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu