Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

De Douro-vallei is een van de extreemste gebieden waar wijn wordt gemaakt ter wereld. Hij is zeer ontoegankelijk vanwege de verwildering en de hoge en vooral steile hellingen langs de rivier. De wijngaarden liggen allemaal op de heuvels, vaak aan de Douro of een van de zijrivieren daarvan, op door de mens aangelegde terrassen.

Bekendste wijn van dit huis is natuurlijk Barca Velho, de 'Mouton Rothschild' van Portugal! Behalve Barca Velha, produceert Casa Ferreirinha een serie karaktervolle Douro-wijnen van hoog niveau. Het wijnhuis is het erfgoed van A.A. Ferreira, één van de historische wijnhuizen uit Porto/Douro die al handel dreef in 1751 en waarvan Dona Antónia Ferreira in de 19de eeuw het gezicht werd. Zij was een echte onderneemster, charismatisch en met visie. Zij creëerde nieuwe mogelijkheden met de terrasgewijze wijngaarden, verbeterde de oude wijnranken en zorgde voor scholen, kinderopvang en ziekenhuizen voor de werknemers. Ferreirinha is de koosnaam die de mensen haar gaven.

Na de handmatige selectieve pluk begin september worden de druiven ontsteeld en gekneusd en laat men de temperatuurgecontroleerde (25°C) alcoholische fermentatie plaatsvinden op roestvrijstalen tanks en ‘lagares’ (dit zijn grote lage open rechthoekige granieten bakken, waarin de druiven regelmatig met de voeten worden getreden, zodat de schillen meer kleur en aroma's afgeven aan de most). Hierna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte Franse (75%) en Amerikaanse (25%) eikenhouten barriques om de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 tot 18 maanden wordt de wijn geassembleerd, eventueel licht gefilterd en gebotteld.

Diep intens robijn-paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van bramen, zwarte pruimen, ceder, dennenhars en versgeroosterde koffiebonen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, cacao, kruidnagel, kokos en verse toast, die worden gevolgd door een lange afdronk met verfijnde tannines en fraaie zuren.

Callabriga Tinto Casa Ferreirinha

€ 24,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Portugal, Douro
Oogstjaar 2016

Callabriga Tinto Casa Ferreirinha als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Lacrau Tinto Reserva

Portugal, Douro touriga franca, tinta roriz +
€ 15,95

Quintela Tinto Douro

Portugal, Douro touriga nacional, touriga franca +
€ 6,95

Quinta da Boavista Reserva

Portugal, Douro
€ 45,00

Quinta do Crasto Syrah Superior

Portugal, Douro
€ 21,95

Gestolen Fiets Magnum in geschenkkist

Portugal, Douro
€ 32,95
Sluiten menu