Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijnregio Alentejo is een heuvelachtig gebied dat bijna een derde van de oppervlakte van Portugal beslaat. Het is er heet en droog met in de zomer temperaturen tot wel 40˚C. Het is dunbevolkt en het stond als wijngebied lange tijd in de schaduw van bekende gebieden als Douro en Dão. Toch heeft Alentejo een lange wijngeschiedenis en heeft het gebied geheel eigen druivenrassen. Niet zo gek dat de laatste twintig jaar de interesse voor dit gebied fors is gestegen en het een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan vooruitstrevende en avontuurlijke wijnmakers - vaak met een gevestigde reputatie - die het potentieel van Alentejo inzagen en veel verlaten wijngaarden nieuw leven hebben ingeblazen. Ook nieuwe wijngaarden worden veelal beplant met Portugese en lokale druivenrassen.

Het legendarische wijnhuis Cartuxa is vernoemd naar het Kartuizer klooster waarnaast het is gevestigd. Dat klooster werd ooit aangekocht door de familie De Almeida en is inmiddels weer in handen van de kloosterorde, maar op de landerijen is de oprichter van Cartuxa, Eugénio de Almeida, druiven gaan verbouwen. En waar de Kartuizer monniken een buitengewoon sober en afgesloten leven leiden, zijn de wijnen van Cartuxa dat allesbehalve. Rijke, volle en door fruit gedomineerde wijnen, die prachtig in balans zijn en nooit log worden. Dat geldt voor het gehele scala wijnen dat van dit wijngoed van 400 hectare komt: van de zeer betaalbare wijnen voor elke dag tot de iconische Pêra Manca.

De Colheita is een complexe blend van alicante bouschet, trincadeira en aragonez, welke groeien op granieten bodem. De druiven worden met de hand geplukt en ontsteeld. De vergisting vindt plaats in RVS cuves, waarna de jonge wijn nog 12 maanden rijpt op deels barriques en cuves. Heldere robijnrodewijn! Rijp zwart, pruimen, bramen en zwarte kersen jam zijn aanwezig,naast ook florale tonen. In de mond, vol, kruidig, opmerkelijk en fijne tannines, lange afdronk, zeer evenwichtig. Een perfecte wijn voor speciale gelegenheden!

Cartuxa Colheita Tinto Alentejo

€ 39,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Vol
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Specerijen
Regio Portugal, Alentejo
Druif alicante bouschet, trincadeira, aragonez
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2018

Cartuxa Colheita Tinto Alentejo als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ajuda Tinto Alentejo

Portugal, Alentejo aragonez, trincadeira +
€ 7,95

Petit Virgo Tinto

Portugal, Alentejo trincadeira, alicante bouschet +
€ 10,95

Niepoort Sempar Tinto Alentejo

Portugal, Alentejo Verschillende inheemse blauwe druivenrassen
€ 12,95

Valcatrina Tinto Magnum

Portugal, Alentejo syrah, alicante ouschet,
€ 27,95

Tapada do Fidalgo Tinto

Portugal, Alentejo aragonez, trincadeira
€ 7,95
Sluiten menu