Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Casa Cadaval ligt 80 km ten noorden van Lissabon, aan de linkeroever van de rivier de Taag. Het landgoed in Muge is sinds 1648 in het bezit van de familie Alvares Pereira de Melo (Cadaval) en beslaat zo'n 5400 hectares grond. Op het landgoed staan stallen, paardenrenbanen, een wijnwinkel en een paleis. Casa Cadaval staat bekend om de wijnen maar ook als een van de oudste Lusitano paardenfokkerij ter wereld. De wijnmaker van Casa Cadaval, David Ferreira heeft een prijs gekregen voor de beste jonge Portugese wijnmaker Een groot deel van de aanplant bestaat uit het lokale druivenras Trincadeira. Een druivenras dat veelal in de Tejo en Alentejo voorkomt, maar wat we ook tegenkomen in de Douro onder de naam Tinta Amarela.

De druiven voor deze reserva worden uitsluitend handmatig geoogst. Na het lichte kneuzen van de druiven volgt een korte inweking waarna het sap op een temperatuur van 26 graden vergist wordt. Wijnmaker David Ferreira kiest er vervolgens voor de wijn gedurende 12 maanden op nieuw Frans eikenhout te laten rijpen.

Het resultaat mag er dan ook zijn! Veel zwart fruit en prachtige houtinvloeden zoals leer, tabak en kruidigheid in de neus. In de mond toont de wijn zijn rijping, maar heeft nog fraaie zuren en structuur om voor veel spanning te zorgen. Een prachtige begeleider van tapa’s , rood vlees of gerechten met een bepaalde kruidigheid. Serveer de wijn zeker niet te warm. Ideale schenktemperatuur is tussen de 16 en 18 graden. Eventueel nog een paar jaar te bewaren, mits onder goede omstandigheden.

Casa Cadaval Trincadeira Preta

€ 17,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Kruidig, Warm
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Pruim
Regio Portugal, Tejo
Druif trincadeira preta
Oogstjaar 2017

Casa Cadaval Trincadeira Preta als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Casa Cadaval Reserva Tinto

Portugal, Tejo touriga nacional, alicante bouchet +
€ 14,95

Casa Cadaval Merlot

Portugal, Tejo merlot
€ 16,95
Sluiten menu