Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Rioja is Spanjes oudste, bekendste en belangrijkste gebied voor rode wijn. Ondanks de sterk toegenomen concurrentie van nieuwe wijnstreken blijft het de onbetwiste nummer één.De provincie Rioja, met Logroño als hoofdstad, ligt in het noordoosten van Spanje. Het beslaat drie provincies: Rioja, Alava en Navarra. De naam komt van een riviertje, de Rio Oja. Het wijnbouwgebied Rioja ligt langs de rivier de Ebro en is onderverdeeld in drie districten: Baja, Alta en Alavesa. Baja heeft een mediterraan klimaat met gemiddeld meer zon en hogere temperaturen dan Alta en Alavesa (Atlantische invloed). De druiven worden hier rijper. Alta en Alavesa hebben de beste kwaliteit. Saillant detail: Alavesa ligt niet in Rioja, maar in het Baskenland. Alta en Alavesa liggen beide in het hoogst gelegen en koelste deel van de Rioja en hebben uitstekende bodems met klei en kalk. Een positief gegeven is het uitgebalanceerde klimaat, zonder grote extremen.Het belangrijkste smaaktype Rioja is rood met als voornaamste druif de tempranillo. Er zijn naast tempranillo vrij veel druivenrassen toegestaan, maar meestal wordt hij aangevuld met garnacha en in mindere mate met graciano en mazuelo.

Casa de la Primicia (XI eeuw) is het oudste gebouw van het dorp Laguardia, de hoofdstad van Rioja Alavesa. Vanaf het begin van de vijftiende eeuw verzamelde de kerk hier de tienden en de eerste gaven landbouwbelastingen.

Verleidelijke blend van 85% tempranillo en 15% mazuelo!

Meer dan een toegankelijk rioja. Geen 'oldschool' met een overdaad aan hout, maar juist een vriendelijke Spanjaard met een frisse blik op de wereld. De jeugdigheid spat van deze Primicia Joven Tinto - Barrica van Bodegas Casa Primicia af! Paarszwart van kleur. Ietwat ingetogen neus; beluchting doet de wijn goed, dan komen echt primaire fruittonen naar voren. Zwarte bessen, verse pruim en kersen. De wijn ademt een zekere frisheid. De rijping op eikenhout (4 maanden) is vrijwel niet waarneembaar in de geur. Speelse en soepele aanzet met een hoofdrol voor smakelijke fruittonen. Hier blijkt het effect van de houtrijping: de solide tannines lijken te zijn gepolijst door de opvoeding op barriques. Volop sap, goede zuren en derhalve een meer dan goede balans. Dat alles resulteert in een forse lengte en de wens om niet te lang te wachten met een volgende slok. Breed inzetbare wijn, o.a. heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees, konijn, zwezerik en op de huid gebakken vis

Casa Primicia Joven

€ 9,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rond, Fruitrijk
Aroma's Kers, Blauwe bes, Specerijen
Regio Spanje, Rioja
Druif tempranillo
Oogstjaar 2018

Casa Primicia Joven als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Baron de Ley Graciano Tinto

Spanje, Rioja graciano
€ 18,95

Baron de Ley Reserva 5 ltr

Spanje, Rioja tempranillo
€ 129,50

Baron de Ley Gran Reserva

Spanje, Rioja tempranillo
€ 26,95

Baron de Ley Club Privado

Spanje, Rioja tempranillo
€ 10,95

Baron de Ley Reserva

Spanje, Rioja tempranillo
€ 18,45
Sluiten menu