Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijngaarden van het Bordeauxgebied vindt men verspreid over het gehele departement van de Gironde en is met haar ruim 110.000 ha. een van de grootste aaneengesloten wijngebieden ter wereld. De rivieren Dordogne (noord) en Garonne (zuid) worden verenigd in de Gironde en spelen samen met de Atlantische Oceaan een belangrijke factor in de wijnbouw. De grote havenstad Bordeaux werd in de tijd van de Galliërs, Burdigala (ofwel Haven van de maan) genoemd en is al eeuwen lang het centrum van de wijnhandel. De vele prachtig gedecoreerde pakhuizen uit de 16e-18e eeuw geven het rijke handels verleden goed weer.

Haut Médoc

Eén van de meest gereputeerde wijnstreken is nog immer de Médoc. De wijngaarden strekken zich uit ten noorden van de stad Bordeaux, langs de linkeroever van de rivier de Gironde. De reputatie is verkregen door de uitstekende kwaliteit wijn, welke men hier produceert. Alle componenten om een goede wijn te maken ( bodemsoort, klimaat, cépages, de wijze van wijnmaken, etc.) lijken in deze streek in precies de juiste verhouding aanwezig. Met name de druivensoort en de wijze van vinificatie bepalen de stijl van deze streek. In de Medoc is belangrijkste druivensoort de Cabernet Sauvignon. Deze druif geeft een donkere, geconcentreerde wijn, welke goed kan rijpen. Ook wordt veel gebruik gemaakt van de Merlot, een druif die een veel vriendelijker, zachtere wijn geeft.

Château Breillan

Deze blend van 90% Merlot (ongewoon in de Haut Medoc!) en 10% Cabernet Franc heeft ondanks het grote percentage Merlot toch alle karakteristieken van een Haut Medoc. Na de oogst geschied de inweking gedurende 3 weken op gecontroleerde temperatuur van 26-28 graden. Tijdens deze periode van inweking vindt ook de vergisting plaats. De wijn rijpt vervolgens nog 18 maanden op roestvrij stalen vaten. Verrukkelijk als begeleider van rood vlees of wild en ook in combinatie met een kaasplateau een echte ‘grand seigneur’!

Ch. Breillan Haut Medoc

€ 14,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Karamel, Ceder
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif mertlo, cabernet sauvignon
Oogstjaar 2018

Ch. Breillan Haut Medoc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sichel Bordeaux 1883 'sans sulphite'

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 11,95

Ch. Tour de Pez St. Estephe

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc +
€ 33,95

Ch. Tour de Mirambeau Rouge Reserve

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc, cs
€ 14,25

Fronsac Ch. Magondeau

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 14,95

Ch. Carbonnieux Rouge

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet sauvignon +
€ 52,50
Sluiten menu