Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Een wijn met in de neus veel rijp rood en zwart fruit, pruimen en tonen van ceder en drop. De smaak is vol, intens en zijdezacht. Rijpe, karakteristieke Lalande de Pomerol met nog zeker oplegcapaciteit.!

De wijnen van Lalande de Pomerol en Pomerol zijn niet met elkaar te verwarren. Beide gemeenten worden gescheiden door een bijrivier van het Meer van Pomerol. Hoewel de wijnen van Pomerol wereldvermaard zijn is het ironische feit dat Pomerol zijn oorsprong vindt in de uitbreiding van de gemeente Lalande de Pomerol. De wijnen uit laatstvernoemde appellatie hebben een meer uitgesproken tanninestructuur en blinken uit door hun interessante prijs/kwaliteitverhouding.

Léon Nony kocht Château Garraud in Lalande de Pomerol in de 1938, maar de wijngaarden werden al geplant in de 19e eeuw door Graaf de Kermartin. In ieder geval werd de wijngaard al beschreven in de beroemde Cock & Ferèt van 1868! Na de dood van Léon Nony in 1959, namen zijn zoon Michel en vervolgens zijn kleinzoon Jean-Marc het bedrijf over. In de 90er jaren werd de cuverie grondig gerenoveerd en 1997 en 2007 werd het wijngaard areaal uitgebreid!

De wijngaard is ca. 36 ha. groot en voornamelijk beplant met merlot! De bodem bestaat vooral uit klei en gravel en is de geologische uitloper van het Pomerol plateau. De druiven ondergaan een strenge selectie en worden ontsteeld alvorens in de fermentatie cuve te gaan. De rijping vindt gedurende 18 maanden plaats op deels nieuwe eiken fusten (40%) en deels 1e en 2e jaars hout. De uiteindelijke blend in 2011 was 70% Merlot, 29% Cabernet Franc, 1% Cabernet Sauvignon.

Ch. Garraud Lalande de Pomerol

€ 24,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bordeaux
Oogstjaar 2016

Ch. Garraud Lalande de Pomerol als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ch. Cadet Piola St. Emilion Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux
€ 51,50

St. Emilion Ch. Laroze Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux
€ 39,95

Ch. Tour de Mirambeau ½ fles Rouge

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc, cs
€ 7,95

l'Onde Despagne

Frankrijk, Bordeaux cabernet franc, cabernet sauvignon +
€ 10,95

St. Emilion Ch. Boutisse Grand Cru

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet sauvignon +
€ 29,95
Sluiten menu