Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Bordeaux is ontegenzeggelijk het beroemdste wijngebied ter wereld. Grote namen als Petrus, Cheval-Blanc, Yquem en Lafite Rothschild doen de harten van miljoenen wijnliefhebbers in alle uithoeken van onze aardbol sneller kloppen.

De belangrijkste gebieden van Bordeaux zijn de ‘linkeroever’ en de ‘rechteroever’ en dit zijn natuurlijk de oevers van de Gironde. De rechteroever is juist het gebied van merlot, veelal in combinatie met cabernet franc. Het terroir – hoe kan het ook anders – ligt hieraan ten grondslag. De bodem van de linkeroever bevat kiezels, die voor een goede afwatering zorgen en ook de warmte goed vasthouden, hetgeen van cruciaal belang is voor de laat rijpende cabernet sauvignon. De bodem van de rechteroever bestaat uit klei en kalksteen en daarop doet de sneller rijpe merlot het opperbest.

Saint-Estèphe is de noordelijkste van de vier beroemde appellations in Médoc Margaux, Pauillac, St. Julien en is vanwege zijn grote afstand tot hoofdstad Bordeaux tevens de landelijkste.

Het domein Les Ormes de Pez is verspreid over 32ha rond het dorp de Pez in Saint Estephe en dit in 2 grote percelen met een excellente terroir. 70% Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc, 20% Merlot. De wijngaard is vernieuwd door bijplanten en verplanten van de wijnstokken op een manier om toch een gemiddelde leeftijd van 25 jaar per wijnrank te behouden. Rendement van 40hl/ha. De familie Cazes van Lynch Bages maakt deze aantrekkelijke Cru Bourgeois waarvan het eveneens de eigenaar is. Deze wijn is een traditionele Bordeaux met een goede blend van Cabernet fruit (met aroma's van cassis, pruim en zwarte kers) die mooi verweven zijn met de diepere tonen van ceder, mineralen, aarde en zoethout. Gemakkelijker te drinken en zachter van textuur dan bij de vorige jaargangen.

Houdbaar tot 2030!

Ch. les Ormes des Pez St. Estephe

€ 42,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bordeaux
Oogstjaar 2015

Ch. les Ormes des Pez St. Estephe als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

l'Onde Despagne

Frankrijk, Bordeaux cabernet franc, cabernet sauvignon +
€ 10,95

Lalande de Pomerol Ch. Haut Surget

Frankrijk, Bordeaux
€ 21,95

St. Emilion Ch. Laroze Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux
€ 39,95

Fronsac Passion de Magondeau 2018

Frankrijk, Bordeaux
€ 26,95

Chateau Magondeau Bordeaux

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 10,95
Sluiten menu