Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De reputatie van de wijnen uit Pomerol is omgekeerd evenredig aan het oppervlak. Het dorpje Pomerol telt slechts zo’n 1000 inwoners en is net 6 km² groot! Dit bijzondere dorpje huisvest enkele van de grootste wijnen uit de Bordeaux. Gelegen op een plateau dat vooral uit een kleiachtige, ijzerhoudende ondergrond bestaat en beplant met vooral merlotdruif! Pomerol heeft vooral naam gemaakt door de eigen stijl van de wijnen. Ze bezitten een diepe kleur, een intense geur met daarin veel aardse nuances en romig, kruidig bessenfruit, gecombineerd met vanille, truffels e.d. De smaak is vol en krachtig, met aardse impressies en veel romig fruit, kruiden en vanille. Een stijl die aanspreekt…zoveel is duidelijk. Echter, gezien de omvang van de streek en de kleine volumes zijn de wijnen lastiger te verkrijgen dan bijvoorbeeld St. Emilion.

Het Château L'Evéché omvat 3 percelen wijngaard, gelegen aan de historische pelgrims route naar Santiago de Compostella. Gelegen in het zuidelijk deel van de Pomerol bevat de bodem hier klei, maar er is ook duidelijk wat zand en kiezel aanwezig. De percelen liggen pal op zuid gericht, de wijnstokken zijn 50 jaar en ouder. Eigenaar is François Janoueix, wijnproducent en wijnhandelaar. Maison François Janoueix, sinds 1898 gevestigd aan de kade in Libourne, de wijnhoofdstad van de rechteroever, waarmee de wijngebieden van Saint-Emilion, Pomerol, Fronsac, Bourg en Blaye bedoeld worden. Het huis bezit 14 Châteaux in deze regio’s, samen 100 ha., voornamelijk in de Pomerol en Saint-Emilion. Daarnaast verhandelt men ook wijnen uit het hele Bordeauxgebied.

Château L'Evéché is een blkend van dominant merlot (90%) en cabernet franc. Drie weken voor de handmatige oogst worden onrijpe en aangetaste druiven verwijderd. Vergist wordt in roestvrij stalen tanks, aansluitend rijpt de jonge wijn gemiddeld gedurende 12 maanden op voornamelijk gebruikte eiken barriques. Heerlijk rood fruit in de neus, ook iets eiken en tabak. Volle inzet, robuust met een aangename fraicheur, duidelijk veel sap van de merlot, iets kruiden, hout, goede balans met milde tannines in de afdronk.

Heerlijke begeleider van gebraden/gegrild wild, rood vlees, lam, gerechten met paddenstoelen, stoofschotels en oude, pittige en blauwschimmelkazen.

Ch. l'Eveché Pomerol

€ 32,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Vol, Rond
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Tabak
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif merlot, cabernet franc
Oogstjaar 2015

Ch. l'Eveché Pomerol als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chateau Magondeau Bordeaux

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 10,95

Saint Emilion Ch. Moulin St. Georges Grand Cru Magnum in kist

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc
€ 135,00

St. Emilion Ch. Laroze Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux
€ 39,95

Ch. du Tertre Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux cabernet sauvignon, merlot +
€ 45,00

Ch. Tour de Mirambeau ½ fles Rouge

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc, cs
€ 7,95
Sluiten menu