Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijngaarden van het Bordeauxgebied vindt men verspreid over het gehele departement van de Gironde en is met haar ruim 110.000 ha. een van de grootste aaneengesloten wijngebieden ter wereld. De rivieren Dordogne (noord) en Garonne (zuid) worden verenigd in de Gironde en spelen samen met de Atlantische Oceaan een belangrijke factor in de wijnbouw. De grote havenstad Bordeaux werd in de tijd van de Galliërs, Burdigala (ofwel Haven van de maan) genoemd en is al eeuwen lang het centrum van de wijnhandel. De vele prachtig gedecoreerde pakhuizen uit de 16e-18e eeuw geven het rijke handels verleden goed weer.

Cotes de Blaye
De AOC Blaye is een kleine appellatie die we treffen in het hart van de AOC Premières Côtes de Blaye binnen in de Bordeaux. Het is gelegen in het noordelijke punt van het departement van de Gironde op de rechteroever.Ook wordt veel gebruik gemaakt van de Merlot, een druif die een veel vriendelijker, zachtere wijn geeft.

Château Maine Gazin
Château Maine Gazin is een wijndomein van 7,5 hectare dat 50 km ten noorden van Bordeaux ligt, in het oude Gallo-Romeinse dorp Plassac, waar de wijnbouw dateert uit de 1e eeuw. Geoff en Marion Cook kwamen naar Frankrijk vanuit Sydney, Australië, met als doel goede wijn te maken in de beste regio ter wereld. Château Maine Gazin is in april 2015 aangekocht en sindsdien volledig gerenoveerd. De neus is gul met aroma's van rood fruit, bramen, zwarte bes en met kruidige tonen. De mond is rijk, vlezig en de rijpe tannines geven een aanhoudende en evenwichtige afdronk.

Ch. Maine Gazin Cotes de Blaye

€ 12,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Vol, Rond
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Frankrijk, Bordeaux
Oogstjaar 2019

Ch. Maine Gazin Cotes de Blaye als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

l'Onde Despagne

Frankrijk, Bordeaux cabernet franc, cabernet sauvignon +
€ 10,95

Pomerol Ch. l'Eveche

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc +
€ 37,50

M de Magondeau Bordeaux

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 10,95

Fronsac Ch. Magondeau

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 14,95

La Reserve de Malartic Pessac Leognan

Frankrijk, Bordeaux
€ 36,75
Sluiten menu