Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijnen van Lalande de Pomerol en Pomerol zijn niet te verwarren. Beide gemeenten worden gescheiden door een bijrivier van het Meer van Pomerol. Hoewel de wijnen van Pomerol wereldvermaard zijn is het ironische feit dat Pomerol zijn oorsprong vindt in de uitbreiding van de gemeente Lalande de Pomerol. De wijnen uit laatstvernoemde appellatie hebben een meer uitgesproken tanninestructuur en blinken uit door hun interessante prijs/kwaliteitverhouding.

Chateau Perron

In het hart van de Lalande de Pomerol, beslaat het Château Perron 23 ha, waarvan 22,5 ha wijngaarden. Het kasteel Perron is reeds drie generaties eigendom van de familie Massonie. Alles begon in 1890 met de heer Massonie Auguste, in 1958 volgde zijn zoon Michel-Pierre Massonie het bedrijf op. Sinds 2000 tot op vandaag vertegenwoordigen de 3 kinderen Béatrice, Thibaut en Bertrand Château Perron. Al de voortreffelijkheid van de regio “Pomerol” keert terug in de wijnen. Hiernaast verzekeren de wijnmakers duurzame praktijken en respect voor ons milieu en de biodiversiteit. Sinds een aantal jaren is Château Perron toegewijd aan een milieubenadering van “duurzame teler”, onder meer door een nationaal beheer van de wijngaard.

Ch. Perron wordt gemaakt van 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon,10% Cabernet Francs. De leeftijd van de wijnstokken is hoog ... gemiddeld 65 jaar, hetgeen minder opbrengst geeft, maar meer concentratie en mineraliteit. Na vinificatie krijgt de jonge wijn rijping op eikenhout. 20% op nieuw hout en verder 1e - en 2e jaars hout gedurende één jaar. ! In de neus krachtig en rijp rood en zwart fruit met herkenbare hout- en vanilletonen en zachte kruiden. Vol mondgevoel, zacht, maar met structuur, vlezig, mooie rijpe tannines. een heerlijk glas om nu al te drinken!

Ch. Perron Lalande de Pomerol

€ 24,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Rijp, Vol, Rond
Aroma's Blauwe bes, Kers, Pruim
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif merlot, cabernet sauvignon +
Oogstjaar 2018

Ch. Perron Lalande de Pomerol als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

La Dame d'Angludet Margaux

Frankrijk, Bordeaux cabernet sauvignon, merlot
€ 37,75

Sichel Bordeaux 1883 'sans sulphite'

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 11,95

Fronsac Ch. Magondeau Beau Site 2016

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 19,95

Ch. Carbonnieux Rouge

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet sauvignon +
€ 52,50

Ch. Breillan Haut Medoc

Frankrijk, Bordeaux mertlo, cabernet sauvignon
€ 14,50
Sluiten menu