Wij gebruiken cookies. Akkoord

Chambolle Musigny 1er Cru Les Charmes Domaine Christian Clerget (zeer beperkt leverbaar!)

€ 77,50
Klik en bestel

Domaine Christian CLERGET is een 6 hectare groot domaine in Vougeot, waar inmiddels de vierde generatie wijnboeren de wijngaarden bewerkt in Chambolle-Musigny, Morey-St-Denis, Vougeot en Vosne-Romanée. Christian en Isabelle Clerget leven en wonen midden tussen de wijngaarden. Ze kennen elke wijngaard als hun broekzak en streven naar perfectie in kwaliteit met respect voor elke druivenstok.

Alles in de wijngaard gebeurt met de hand ... arbeidsintensief, maar de beste garantie voor kwaliteit, omdat je niets over het hoofd ziet. Het snoeien, groene oogst (onrijpe druiven/trosjes vroegtijdig verwijderen.) het omploegen van de aarde en de oogst ... alles gebeurt handmatig.

Les Charmes is 1,01 ha. klein en geplant in 1970. De druiven met de hand geplukt en zorgvuldig naar de kelder getransporteerd in kleine bakken, om de druiven niet te beschadigen. In de kelder gaan de druiven over een 'table de tri' voor een tweede selectie. Alleen het gezondste fruit komt in aanmerking voor deze 1er Cru. De druiven worden ontsteeld en in open cuves vergist gedurende 8 tot 12 dagen. Daarna vindt een voorzichtige persing plaats om over-extractie te vermijden. De jonge wijn rijpt dan op eikenhout gedurende 18 maanden. (1/3 nieuw hout).

Prachtige, rijpe en complexe wijn.

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2004
Regio Bourgogne

Chambolle Musigny 1er Cru Les Charmes Domaine Christian Clerget (zeer beperkt leverbaar!) als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu