Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het stadje Saint-Emilion, van Romeinse oorsprong, is gelegen op een steile rotswand. Het kalkgesteente waaruit de ondergrond bestaat is niet alleen een ideale bodem voor de wijnstok, maar werd ook vele eeuwen gebruikt als bouwsteen. De zo ontstane groeven werden op hun beurt weer in gebruik genomen als ideale opslagplaats voor de wijn. Even verder, in Saint Pey d’Armens, bestaat de bodem vooral uit zand en klei. Hier voert de familie Musset al vele generaties het beheer over Château de Saint Pey. In de classificatie die in 1954 in Saint Emilion werd ingevoerd, is deze bezitting als Grand Cru opgenomen. De aanplant van de wijngaard bestaat geheel uit de traditionele rassen. De merlot druif neemt het grootste deel voor zijn rekening, cabernet franc en cabernet sauvignon zijn de toegevoegde variëteiten. De merlot levert, in vergelijking met de cabernet sauvignon, een wijn die in het algemeen al op jonge leeftijd een zachte, rijpe indruk biedt.

Afhankelijk van het karakter van het oogstjaar, komt de wijn van Château de Saint Pey tusen de vier en zes jaar na de oogst tot volle wasdom. Het uitgesproken elegante karakter is een telkens terugkerend kenmerk van deze wijn, wat wordt veroorzaakt door het forse aandeel zand in de bodem. Naast dit zand bestaat de bodem voor een derde deel uit compacte klei.

Open, geurige neus met aangename tertiaire tonen (tabak, geconfijte aardbeitjes en animale geuren) en rijp zwart fruit. Hele zachte aanzet. De rijpheid van de wijn legt een fijne fluwelen film in de mond. Behoorlijke complexiteit en rijkdom aan mooi versmolten smaken. De tannines zijn totaal opgenomen door de wijn en geven alleen nog een prettige bitterheid in de afdronk!

Chateau de Saint-Pey St. Emilion Grand Cru

€ 24,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bordeaux
Oogstjaar 2015

Chateau de Saint-Pey St. Emilion Grand Cru als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ch. Tour de Mirambeau ½ fles Rouge

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc, cs
€ 7,95

Ch. Garraud Lalande de Pomerol

Frankrijk, Bordeaux
€ 24,95

Ch. Cadet Piola St. Emilion Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux
€ 51,50

Baron de Boutisse St. Emilion Grand Cru

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc +
€ 22,25

Chateau de Rieufret

Frankrijk, Bordeaux cabernet sauvignon, merlot
€ 12,50
Sluiten menu