Wij gebruiken cookies. Akkoord

Chateau des Laurets Puissequin St. Emilion

€ 20,95
Klik en bestel

Als wijnstreek spreekt St. Emilion al jaren tot de verbeelding van de wijndrinkende natie. Niet alleen vanwege de elegante stijl van de wijnen, maar ook het middeleeuwse stadje St. Emilion is de moeite van een bezoek waard. Gelegen boven op een heuvel is het uitzicht over de streek fantastisch. In de heuvel zijn tientallen meters diepe kelders uitgegraven in de kalkbodem.

Naast cabernet sauvignon en cabernet franc is merlot hier toch de belangrijkste druivensoort. De merlot-druif geeft rondeur en vriendelijke elegantie aan de wijn terwijl de cabernet sauvignon de wijn lengte en kracht geeft.

De wijngaard van Château des Laurets strekt zich uit over meer dan 95 hectaren in twee benamingen: “Puisseguin-Saint-Émilion” en “Montagne-Saint-Émilion”. Binnen dit gebied zijn de 50 hectaren gelegen op de appellation Puisseguin gewijd aan de productie van “Château des Laurets”. De wijngaard is geïnstalleerd op de zuidelijk blootgestelde hellingen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de kweekmethoden te verkrijgen via een laag rendement van kwaliteitsdruiven bij optimale rijpheid.

De druiven worden met de hand geoogst en vooraf aan de inweking in cuve’s onder gecontroleerd temperatuur vindt een strenge selectie van het gruit plaats. De wijn rijpt gedurende 14 à 18 maanden op eikenhouten vaten.


Een heldere dieprode kleur, met glinsteringen van violet. Rijp fruit met aroma's van frambozen, rode bessen en kersen, met hinten van rook en kruiden. Een ronde en soepele wijn, gestructureerd met mooie, rijpe tannines, waarbij de goede zuurbalans een extra touch geeft aan de fruitige afdronk.

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2015
Regio Bordeaux

Chateau des Laurets Puissequin St. Emilion als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu