Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het stroomgebied van de Garonne en Dordogne heeft eeuwenlang geleden onder de grote economische macht van Bordeaux. Het vervoer per rivier van wijn uit het achterland, ‘les hauts pays’, moest via de stad Bordeaux en daarvan werd op maximale wijze geprofiteerd. Eerst werd de eigen Bordeaux-wijn verscheept, daarna pas die van het achterliggende gebied. Bovendien werd door accijnsheffing en strenge controle de doorvoer van wijn gemanipuleerd. Niet zonder reden, want de wijnen uit zuidwest Frankrijk waren vanwege hun uitgesproken en authentieke karakter geduchte concurrenten van Bordeaux. De kwaliteitsproducenten van vandaag zijn zich hiervan zeer bewust en werken met veel enthousiasme aan de perfectionering van het eigen type, met absoluut indrukwekkende resultaten.

Chateau de Hauterive wordt sinds 1984 geleid door de broers Dominique en Gilles Filhol. Gillis is oenoloog, Dominique is geschoold in de plantenteelt. Samen beheren ze 20 hectare wijngaarden op terrassen aan de oever van de Lot. De wijngaarden liggen bij het dorpje Vire-sur-Lo, in het hart van de wijnbouw van de oeroude Franse wijnregio Cahors.

Zwart, dik en geconcentreerd zijn drie kernwoorden, waarmee we de wijnen van de broers Verhaeghe kunnen karakteriseren. In de kelder gevolgd door een lange inweking, afhankelijk van oogst en cuvée. Voor de opvoeding wordt Frans-eiken gebruikt. De wijnen worden na een licht klaring met eiwit zonder verdere filtering op fles gebracht. Pure schoonheden, die sterk boeien en waarbij geduld uitdrukkelijk wordt beloond. De bodem: Diepe kalk/kleibodem met veel stenen en keien vermengd met ijzerhoudend zand.

Gemaakt van 100% De wijn is bijna zwart van kleur met nuances van paars. De neus is expressief en intens met gekonfijte rode vruchten vermengd met tonen van fijn hout. In de mond royaal en harmonieus. De lengte is opmerkelijk. De druiven komen 40 jaar oude wijnstokken.Zijdezachte tannines met een mooie afdronk. De 40 jaar oude wijnstokken staan in klei-kiezel en kalkhoudende grond.

Chateau Hauterive Cahors Prestige

€ 12,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Boers, Gestructureerd, Rijk, Stoer
Aroma's Cacao, Leer, Specerijen, Vanille, Blauwe bes
Regio Frankrijk, Cahors
Druif malbec
Oogstjaar 2018

Chateau Hauterive Cahors Prestige als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chateau de Hauterive Cuvee H Cahors

Frankrijk, Cahors malbec, merlot
€ 8,95
Sluiten menu