Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het dorpje Margaux is gelegen in de streek Haut Médoc, ten noorden van de stad Bordeaux. In de Bordeaux geldt dat hoe kleiner het in de appellatie omschreven gebied is, hoe hoger de kwaliteit. In het dorp Margaux wonen slechts 1400 mensen en het mag dan ook geen metropool heten, maar gemeten in wijnkwaliteit behoort Margaux tot de absolute top. De bodemgesteldheid, klimaat en aangeplante druivenrassen zorgen voor een ideale combinatie voor wijnen van hoge kwaliteit.

Château Le Coteau is een zeldzaamheid, omdat het een van de laatste kleine familiebedrijven in Margaux is. Éric Léglise runt het sinds 1973, met toewijding aan het land en het ideaal van een levensgenieter.

De wijngaard van 12 hectare is op de klassieke Margaux Gunzian-grind, die, zoals Éric zegt, de voorkeur geeft aan cabernet sauvignon, en is beplant met 65% cabernet-sauvignon, 8% cabernet-franc, 5% merlot en 2% petit-verdot. De meeste percelen grenzen aan Grand Crus Classés, zoals Rauzan Ségla, Giscours, du Tertre en d'Issan. De wijngaarden hebben nog nooit onkruidverdelgers of pesticiden gezien, en Éric gelooft in het belang van biodiversiteit.

De wijnen worden op een zeer klassieke manier gemaakt, 8-10 dagen fermentatie die niet boven de 28C mag komen, gevolgd door een verdere maceratie van maximaal drie weken, terwijl de vaten elke dag worden geproefd. Dan wordt de jonge wijn overgestoken op barrique en worden de schillen in een verticale pers geperst om de vin de presse te extraheren die voor de structuur in de wijn zorgt. De wijn rijpt dan 12 tot 16 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan een derde nieuw is. Het wordt elke drie maanden overgestoken op een schoon barrique, met een laatste klaring met eiwit.

Dit is een Margaux met lef, een donkere, cabernet-zware, karaktervolle wijn die het palet vult en krachtig en lang is. Een tikje vegetaal - maar het is verkwikkend, strak en zeer gastronomisch inzetbaar. Bijvoorbeeld bij chateaubriand, boeuf Stroganoff en lamsschenkel!

Chateau Le Coteau Margaux "Uitverkocht"

€ 35,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Stoer, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Leer
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif cabernet sauvignon, cabernet franc +
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2017

Chateau Le Coteau Margaux "Uitverkocht" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Pomerol Ch. l'Eveche

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc +
€ 37,50

Domaine de Grava Rouge Bordeaux

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet sauvignon +
€ 9,95 € 8,95

St. Emilion Ch. Boutisse Grand Cru

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet sauvignon +
€ 29,95

Ch. Tour de Mirambeau ½ fles Rouge

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc, cs
€ 7,95

Fronsac Passion de Magondeau 2018

Frankrijk, Bordeaux
€ 26,95
Sluiten menu