Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Wie denkt dat Frankrijk de bakermat is van wijn, heeft het mis. In de Libanese Bekaa vallei wordt al 6000 jaar wijn gemaakt. Het icoon is Chateau Musar van de familie Hochar en geniet wereldwijde bekendheid. De wijn komt pas na 7 jaar rijping op de markt en staat erom bekend daarna nog tientallen jaren verder te kunnen rijpen.

In de Libanese Bekaavallei wordt al sinds lang voor de Romeinse tijd wijn gemaakt . Na een meer dan duizend jaar durende alcoholische drooglegging als gevolg van de Islam begonnen de Jezuïeten in 1857 weer met wijnbouw. De vallei is met haar koele nachten en warme dagen ideaal voor druiventeelt. Dankzij sneeuw uit de bergen vloeit in de vallei voldoende water. De ondergrond bestaat uit een mengsel van leem, keien en grijze kalksteen. Het microklimaat is zo ideaal dat de druivenstokken doorgaans kerngezond blijven.

In 1930 richtte Gaston Hochar het wijnbedrijf Chateau Musar op. Toen viel Libanon nog onder Frans mandaat. Het domein van Chateau Musar staat opvallend genoeg aan de Middellandse Zeekust, op twee en een half uur rijden van de Bekaa. Gaston Hochar maakte deze keuze in 1930 omdat de landsgrenzen van het huidige Libanon toen nog niet vaststonden. Hij wilde zijn bedrijf hoe dan ook binnen de Libanese landgrenzen hebben. Zijn zoon Serge heeft het bedrijf de wereldwijde bekendheid gegeven door te kiezen voor een zeer unieke blend van druiven die hun oorsprong vinden in de Rhône en de Bordeaux. Helaas kwam hij in 2014 om het leven. Zijn kinderen en neven beheren nu het domein. Musar kiest voor lange rijping op houten vaten en op fles voordat de wijn op de markt wordt gebracht. Het bedrijf bewaakt hiermee de unieke stijl van het huis. Serge Hochar wordt gezien als een van de meest invloedrijke mensen in de wijnwereld.

Chateau Musar is een bijzondere blend van drie traditioneel Franse druivenrassen: cabernet sauvignon, carignan en cinsault. De wijn heeft een complexe, intrigerende reeks aroma's: geroosterd brood, sigarenkistje, verse thee, pruimen en specerijen. In de mond is er rijp fruit: pruimen, vijgen en kersen met hints van theebladeren en pure chocolade. De wijn is intens; de eerste smaak die complexe tonen van bessen, kersen en kruiden vrijgeeft, met een vleugje wild en in de afdronk een levendige zuurgraad.

Chateau Musar Libanon

€ 43,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Rijk, Rijp, Vol
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Cacao
Regio Libanon, Bekaa Vallei
Druif cabernet sauvignon, carignan +
Oogstjaar 2014

Chateau Musar Libanon als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu