Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Les Vins de Vienne is een bijzonder project van drie grote wijnmakers uit de Rhône Vallei: Ives Cuilleron, Pierre Gaillard en François Villard. Ze hadden al jaren hun eigen wijngaarden toen de gezworen vrienden in de jaren negentig hun oog lieten vallen op de vergeten wijngaard van Seyssuel, bij het dorpje Vienne in de Noordelijke Rhône.

Bij Vienne, 25 kilometer van Lyon, aan de oevers van de rivier, vlak bij het beroemde Condrieu, is de Rhône vallei het smalst. Op plaatsen niet meer dan 700 meter. De wijngaarden liggen op steile hellingen. Pierre ontdekte dat de wijngaarden van Vienne al in de oudheid en de Middeleeuwen uitbundig geprezen werden. Onbegrijpelijk dat ze er verlaten bij lagen. François nam stiekem monsters van de grond. Alle drie hadden ze al snel de overtuiging dat uit de vergeten wijngaarden van Seyssuel wijnen gemaakt konden worden die tot de top van de Rhône zouden horen. Het project is een groot succes geworden. Zo groot, dat verscheidene wijnmakers in de omgeving, met de mooiste wijngaarden in de Rhône Vallei, de samenwerking met de drie vrienden zijn aangegaan. Samen laten ze het geweldige potentieel van hun wijngaarden zo mooi mogelijk in de wijn tot uitdrukking komen. Voor elk perceeltje wordt de beste druif uitgezocht. Door flink te snoeien wordt de opbrengst beperkt. De kwaliteit van het druivensap is hierdoor hoog.

De wijnen van Vins de Vienne zijn echte ‘terroirwijnen’ kortom. Daarbij hoort natuurbewust werken. Met zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen en geen of nauwelijks toevoeging van gist of sulfiet. Respect voor de bijzondere wijngaarden, daar gaat het om.

Een complexe blend van grenache en mourvèdre. Die hebben ze bij elkaar gebracht en 15 maanden laten rijpen.

Het resultaat is een verfijnde Châteauneuf. Ruikt naar kersenjam, gedroogde pruimen, dadels en vanille. Smaakt naar rijpe pruimen, kersen en gedroogde kruiden. Fijne, zachte tannine. Een elegante Châteauneuf.

Chateauneuf du Pape Les Oteliees

€ 45,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Vol
Aroma's Aardbei, Blauwe bes, Ceder
Regio Frankrijk, Rhone
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

Chateauneuf du Pape Les Oteliees als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Domaine la Catherinette Rouge Rhone

Frankrijk, Rhone grenache noir, syrah
€ 12,95

Cote Rotie Bellissima Louis Cheze

Frankrijk, Rhone syrah
€ 57,95

Domaine la Catherinette Cuvee 1888 Rhone

Frankrijk, Rhone syrah, grenache +
€ 19,95

Domaine de Senechaux

Frankrijk, Rhone grenache, syrah +
€ 42,75

Coudoulet de Beaucastel Magnum

Frankrijk, Rhone syrah, cinsault +
€ 55,00
Sluiten menu