Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Dit prachtige familiebedrijf is gelegen ten westen van Chinon in de Loire streek. Wijnmaker Wilfrid Rousse en zijn vrouw Annie maken hier op 19,5 hectaren exceptionele rode Chinon wijnen van de Cabernet Franc druif. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd.

Op het etiket prijkt het signatuur van Domaine Wilfrid Rousse. Een windvaan in de vorm van een Sirene een half-vrouw en half-zeemeermin met een vis in haar hand. Deze windvaan prijkt nog steeds op het dak van het domein en is ooit in de 17e eeuw aan het voormalig Middeleeuws Château des Places in Savigny-en-Véron geschonken door de gouverneur. De Habaldière, waar het wijndomein in is gevestigd, is 1 van de boerderijen van het Château des Places geweest. De Sirene zorgde ervoor dat de schippers hun oriëntatie verloren doordat zij door haar verleid werden. De wijnmaker Wilfrid Rousse wil u met zijn wijnen gidsen door de terroirs van Chinon en u verleiden tot het proeven van deze prachtige wijnen.

De Cabernet Franc druiven komen van wijnstokken van ruim 20 jaar oud van de percelen van Les Puys. 3 hectaren gelegen op zuidelijke heuvels met klei en kiezel in de grond. Na de groene oogst blijft er een deel van de druiven over waardoor de smaak geconcentreerder wordt. Vergisting vindt plaats op roestvrijstaal gedurende 15 dagen, daarna rijpt de wijn verder op hout gedurende 12 maanden.Mooie volle Chinon wijn met een diepe robijnrode kleur. Vrouwelijke wijn met een mooie structuur door de zachte tannines. Een echte wijn van de Sirene!

Chinon "les Puys"

€ 21,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Loire
Oogstjaar 2017

Chinon "les Puys" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sancerre Rouge Daniel Crochet

Frankrijk, Loire pinot noir
€ 18,95

Domaine du Petit Clocher Anjou Rouge

Frankrijk, Loire
€ 12,95

La Pierre Frite Rouge Saumur

Frankrijk, Loire
€ 14,75

Le Grand Ballon Gamay

Frankrijk, Loire gamay noir
€ 10,75

Chateau de la Grille Rouge Chinon

Frankrijk, Loire cabernet franc
€ 29,95
Sluiten menu