Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Givry ligt in het hart van Chalonnais-streek en is voor 85% beplant met de Pinot Noir druif. Alhoewel minder bekend dan dan de groten namen uit de Côte de Beaune en de Côte de Nuits, wordt hier een klassieke stijl Bourgogne geproduceerd.

Domaine Chofflet-Valdenaire ligt in Russilly, een gehucht bij Givry in de Côte Chalonnaise, waar weilanden en wijngaarden naast elkaar liggen te midden van zacht glooiend landschap. Het domein telt 15 hectare en is geconcentreerd binnen dezelfde benaming: Givry. Deze wijngaard ligt op een kalkrijk plateau waardoor de wijn uiteindelijk een elegant zuur ontwikkeld en een hoge mineraliteit tot uitdrukking brengt.

Dénis Valdenaire is een propriétaire met een duidelijke visie over biologisch werken. Hij probeert de ‘terroir’ optimaal te laten spreken in zijn wijnen door diezelfde terroir zo gezond mogelijk te houden. De geoogste druiven worden ontsteeld en in een betonnen bak gestort. Ze worden gekoeld om een ​​aantal dagen koude voormaceratie mogelijk te maken. Nadat de fermentatie is gestart, worden de maal- en overpompbewerkingen afgewisseld om de finesse en het fruit dat zo kenmerkend is voor dit terroir te behouden. De tijd doorgebracht in vat is ongeveer 14 dagen. 60% van de wijn gaat ongeveer 6 maanden in barriques. Na het blenden en een lichte filtratie wordt de wijn na de oogst in de herfst gebotteld.

Givry’s zijn krachtige wijnen zonder “overpowered” te zijn. Ze blijft slank zoals een echte Pinot Noir hoort te zijn. In de neus vindt men vaak naast het rode fruit, tonen van (natte) aarde terug, de smaak is strak en verteerbaar. Een echte “eetwijn” die met een lekker stukje gevogelte of klein haarwild fantastisch combineert.

voorjaarsproeverij

Chofflet Givry Heritage Rouge

€ 21,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Sappig
Aroma's Kers, Framboos, Leer
Regio Frankrijk, Bourgogne
Druif pinot noir
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2018

Chofflet Givry Heritage Rouge als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Edmond Cornu Chorey-les-Beaune 'Les Bons Ores'

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 27,50

Mercurey Rouge Domaine Meix Foulot

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 28,95

Chauvenet Nuits-Saint-Georges

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 43,50

Jadot Pernand Vergelesses 1er Cru Clos de la Croix de Pierre

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 37,95
Sluiten menu