Dit kleine familielandgoed (slechts 3 ha.) in het hart van de appellatie Saint-Émilion is opmerkelijk goed gelegen, aan de voet van een helling op het zuiden in het dorp Saint-Laurent des Combes, waar het geniet van de voordelen van een uitstekend terroir. Sommige wijnstokken zijn meer dan 80 jaar oud. Jean-Paul Borderie steekt al zijn vakmanschap en liefde voor de terroir in het landgoed, dat hij beheert met behulp van 'sustainable' landbouwmethoden. De druiven zijn machinaal geoogst en vervolgens geselecteerd op een table de tri. Dit selectieproces is van onschatbare waarde, zodat alleen gezond fruit in de cuverie beland. De druiven worden gevinifieerd in temperatuur-gecontroleerde roestvrijstalen vaten gedurende ten minste een maand. De jonge wijn rijpt tenminste 12 maanden op barrique. De blend is 85% merlot - 15% cabernet franc
Een heldere dieprode kleur, met glinsteringen van violet. Rijp fruit met aroma's van frambozen, rode bessen en kersen, met hinten van rook en kruiden. Een ronde en soepele wijn, gestructureerd met mooie, rijpe tannines, waarbij de goede zuurbalans een extra touch geeft aan de fruitige afdronk.
Stijl | Elegant, Vol, Rond |
Aroma's | Blauwe bes, Ceder, Leer |
Regio | Frankrijk, Bordeaux |
Druif | merlot, cabernet franc |
Agricultuur | lutte raisonee |
Oogstjaar | 2018 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125