Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De reputatie van de wijnen uit Pomerol is omgekeerd evenredig aan het oppervlak. Het dorpje Pomerol telt slechts zo’n 1000 inwoners en is net 6 km² groot! Dit bijzondere dorpje huisvest enkele van de grootste wijnen uit de Bordeaux. Gelegen op een plateau dat vooral uit een kleiachtige, ijzerhoudende ondergrond bestaat en beplant met vooral merlotdruif! Pomerol heeft vooral naam gemaakt door de eigen stijl van de wijnen. Ze bezitten een diepe kleur, een intense geur met daarin veel aardse nuances en romig, kruidig bessenfruit, gecombineerd met vanille, truffels e.d. De smaak is vol en krachtig, met aardse impressies en veel romig fruit, kruiden en vanille. Een stijl die aanspreekt…zoveel is duidelijk. Echter, gezien de omvang van de streek en de kleine volumes (Clos du Clocher maakt ca. 23.000 flessen !) zijn de wijnen lastiger te verkrijgen dan bijvoorbeeld St. Emilion.

Clos du Clocher is een combinatie van 80% Merlot en 20% Cabernet Franc. Het domein is iets meer dan 4 ha. groot en de opbrengst is ongeveer 40 hl/ha. De druiven worden met de hand geoogst. Vervolgens vindt er nog een strenge selectie van het fruit plaats alvorens de druiven ontsteeld worden. De vinificatie is klassiek, waarna de jonge wijn 18 tot 20 maanden houtrijping krijgt, deels op nieuwe fusten, deels op gebruikt hout!

Arbeidsintensief, met resultaat is er naar!

Clos du Clocher 2011 heeft een krachtige dieprode kleur. Rijpe, gulle neus met houttonen, vruchttonen (pruimen, bramen) cederhout, pure chocolade en zoethout. Perfect versmolten aanzet en een fluwelen textuur met het intensieve mondcontact van de grote en in dit geval sensuele wijn. Sappige, volle smaak. Het geheel is buitengewoon harmonieus en gestructureerd: rijpe, ademende frisheid, intense, maar gepolijste tannines en de warmte van de rijpe Pomerol. Buitengewoon smaakrijke finale (anijs en laurierdrop als mondaroma)

Houdbaar tot 2023, mits onder goede keldercondities!

Clos du Clocher 2015 Pomerol

€ 69,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bordeaux
Oogstjaar 2015

Clos du Clocher 2015 Pomerol als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chateau Gravier Figeac St. Emilion Online

Frankrijk, Bordeaux merlot,cabernet
€ 22,50

Fronsac Ch. Magondeau

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 14,95

Chateau de Saint-Pey St. Emilion Grand Cru

Frankrijk, Bordeaux
€ 24,50

Proefmaand Oktober - Ch. Clou de Pin Premium Bordeaux Rouge

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 11,25 € 9,55

Proefmaand Oktober - Chateau Magondeau Bordeaux

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 10,95 € 9,30
Sluiten menu