Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Zo’n 120 kilometer ten westen van Barcelona bevindt zich wijnstreek Costers del Segre, een van de elf DO’s in de dynamische wijnregio Catalunya. De streek is vernoemd naar de rivier de Segre en ligt rond de stad Lleida. Het heeft een continentaal klimaat dat wordt beïnvloed door de nabijgelegen Pyreneeën. Dit betekent dat het in de zomer 35°C kan worden, maar in dat het in de winter even zo goed kan vriezen. Ook de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn groot, waardoor kwaliteitswijnbouw plaats kan vinden.

Clos Pons is een wijnhuis gelegen in Costers del Segre, in het Les Garrigues wijngebied Deze streek is kaal en droog en deze barre omgeving maakt wijnbouw tot een uitdaging. Dankzij de sterke temperatuurdaling in de nacht en krijgen de wijnstokken gelegenheid de warmte van overdag te absorberen. Hierdoor en door de droogte worden de druivenstokken gedwongen diep te wortelen om aan voldoende water en voedingsstoffen te komen. Daardoor is de opbrengst per druivenstok erg klein, maar wel van uitstekende kwaliteit.

Dit geldt al helemaal voor Clos Pons. Het wijnhuis maakt optimaal gebruik van de beste traditionele en moderne vinificatietechnieken.

Krachtig, uitgebalanceerd en intens ... dat tekent de stijl van Alges. In de neus intens, sappig fruit met knap verweven houttonen. De smaak geeft genereus zwart en rood fruit met tonen van drop, zwarte kersen en zachte kruidigheid. Nergens massief of vermoeiend, maar iedere slok doet verlangen naar de volgende!

Clos Pons Alges Costers del Segre Dubbele Magnum (3 ltr)

€ 138,00
Klik en bestel

Specificaties

Regio Spanje, Costers del Segre
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2010

Clos Pons Alges Costers del Segre Dubbele Magnum (3 ltr) als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu