Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 150 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat zo’n 300 wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle

wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadotstijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.

De 50 hectaren van Clos Vougeot hebben een ideale oostelijke expositie. De bodemgesteldheid varieert van kalksteen en klei tot grind.

De fermentatie vindt drie tot vier weken plaats in roestvrijstalen tanks. Na de alcoholische vergisting vindt er 18 maanden houtlagering plaats. De wijn is krachtig en diep met een elegantie complexiteit. De wijn heeft een uitgesproken floraal bouquet. Te serveren bij haute cuisine gerechten. Bijvoorbeeld geroosterd rood vlees, fazant of wild zwijn. Of rijpe zachte kazen. Louis Jadot heeft het één na grootste wijngaardbezit in Clos Vougeot, namelijk meer dan 2 hectare.

Clos Vougeot Louis Jadot

€ 149,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Gestructureerd, Vol
Aroma's Kers, Leer, Tabak
Regio Frankrijk, Bourgogne
Druif pinot noir
Oogstjaar 2012

Clos Vougeot Louis Jadot als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu